Praktik som redaktör

  • Intern

Company Description

The Scholar är ett digitalt medie och magasin som fokuserar på karriär, evenemang och livsstil. Tillsammans med vårt internationella nätverk är vi idag verksamma i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien.

Vi sammanför drivna studenter och young professionals med företag genom våra magasin, digitala lösningar och medlemsaktiviteter. Våra medlemmar är ekonomer, ingenjörer och jurister. Besök www.thescholar.se för mer information.

Job Description

Vi har nu en öppning för dig som vill kombinera dina studier med praktiskt arbete. Som praktikant på redaktionen kommer du att bli involverad i vårt dagliga arbete i tätt samarbete med vår chefredaktör. Du kommer utföra en stor bredd av arbetsuppgifter, som att skriva artiklar, genomföra intervjuer, administrera modefotograferingar, korrekturläsa, publicera artiklar på webben och i sociala medier.

Qualifications

Vi tror på ett ömsesidigt givande och tagande. Det vi kan bidra med är stor frihet, kontinuerliga utbildningsmoment och ständig återkoppling på det arbete du slutför. För att passa in i rollen ska du vara en duktig skribent och lita till din egen förmåga att skapa läsvärda texter. Troligtvis läser du en journalistik- eller kommunikationsutbildning, men du kan lika gärna vara ekonom eller jurist och ha arbetslivserfarenhet som skribent eller dylikt. Då våra magasin har en i huvudsak kommersiell prägel bör du ha insikt i marknadsföring och copywriting.

För att lyckas i rollen behöver du vara snabb, ansvarstagande och utåtriktad. Du har också lätt för att samarbeta med andra, är noggrann, prestigelös och har en "can do"-attityd. Du är intresserad av händelser och trender inom utbildning, karriär, näringsliv, livsstil och mode.

Additional Information

Omfattning efter överenskommelse. Skicka din ansökande omgående då intervjuer sker löpande.

Placering på vårt kontor vid Karlaplan. Mer information finner du på www.thescholar.se.

Ansök genom att klicka på knappen nedan, "Jag är intresserad", och ladda upp CV, personligt brev och eventuella arbetsprover. Vid frågor kontakta otto.wetterstrom[a]humanperformance.se eller 0737-33 40 41.