Business Consultant in Energy & Utilities

  • Amsterdam, Netherlands
  • Full-time

Company Description

Sia Partners is een internationaal management consultancybureau gericht op corporate en operationele strategie, met een expertise in alle aspecten van de waardeketen en diens ondersteunende functies. Sia Partners ondersteunt organisaties bij het ontwikkelen en transformeren van de bedrijfsvoering en het verbeteren van de prestaties op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Wij zijn hierin pragmatisch van aard en volledig gericht op de klant, waarbij het leveren van kwalitatief hoogwaardige oplossingen en het creëren van draagvlak binnen de organisatie van de opdrachtgever voorop staan.

Sinds de oprichting in 1999 in Parijs, is Sia Partners jaarlijks exponentieel gegroeid tot inmiddels ruim 900 consultants. Wij zijn naast Frankrijk vertegenwoordigd in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Marokko, het Midden Oosten, Hong Kong, Singapore, Japan, Verenigde Staten en Canada. Sia Partners ontwikkelt zich autonoom en heeft de ambitie om één van de leiders te worden op het gebied van onafhankelijk managementadvies binnen Europa en daarbuiten.

Job Description

Wat ga je doen?

Als Business Consultant ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers en maak je vanaf de eerste dag onderdeel uit van een team.

In een sterk veranderende energiemarkt laten opdrachten en rollen zich niet voorspellen. Voorbeelden van opdrachten die we hebben uitgevoerd zijn: markt (entry) studies, het verbeteren van (operationele) processen, data analyse opdrachten. Wat de opdracht ook gaat zijn, je zult merken dat deze uitdagend en impactvol zijn en dat jouw bijdrage er toe doet. In eerste instantie zul je werken binnen het team dat zich focust op netbeheer en gelijke asset intensieve bedrijven.

Waar ga je werken?
Je gaat werken bij onze opdrachtgevers in Nederland en mogelijk zelfs internationaal. Natuurlijk ligt deze keuze ook bij jou. Ondernemerschap binnen je functie staat centraal, jij bepaalt welke stappen je maakt binnen jouw carrière.


Qualifications

Wat heb je nodig?

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding
  • Je hebt 2-4 jaar relevante werkervaring, waarbij kennis van Asset Management en Operationseen pré zijn.
  • Kennis van script talen zoals Matlab, R, Python, VBA is een pré.
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en je werkt gestructureerd. Daarnaast ben je analytisch sterk, proactief, resultaatgericht en werk je graag samen.

Wat wij bieden

We hechten veel waarde aan de ontwikkeling van onze mensen. Daarom hebben we vaste trainingsprogramma’s passend bij de ontwikkelingen in de financial services sector voor hen. Onze consultants worden altijd begeleid door een ervaren collega om hen te ondersteunen gedurende de eerste periode van hun carrière. Tevens worden er op regelmatige basis feedbacksessies en (in)formele evaluaties gepland.


Daarnaast bieden wij:

· Marktconform salaris met daarbij zeer aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden pakket, zoals onder andere een auto en telefoon van de zaak, helder en breed financieel doorgroei pakket, bonussen en nog veel meer!

· Opleidingsmogelijkheden om jezelf nog verder te ontwikkelen als expert binnen jouw vakgebied.

· Vrijheid van ondernemerschap binnen een internationaal bedrijf.

· Mogelijkheid tot werken op internationale opdrachten

· Werken vanuit huis, klant of op ons inspirerende kantoor op de Zuidas in Amsterdam