Stage / Afstudeeronderzoek: Zorgtechnologie in huis: Zijn we er klaar voor?

  • Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam, Nederland
  • Stagiair

Beschrijving van het bedrijf

Wie zijn wij? 

Sensara is een innovatieve scale-up die slimme technologie ontwikkeld zodat ouderen langer veilig en gezond thuis kunnen blijven wonen, mantelzorgers geholpen worden en zorgprofessionals meer tijd aan hun cliënten kunnen besteden. Sensara is al actief in landen zoals de UK, US, Zwitserland en Frankrijk.

Als snelgroeiend bedrijf zijn wij constant op zoek naar mensen die ons willen helpen om de zorg voor ouderen te verbeteren.

Functieomschrijving

We bieden een aantal stage mogelijkheden aan. 

Stage / Afstudeeronderzoek 1: 

Titel Zorgtechnologie in huis: Zijn we er klaar voor? (UX design)

Probleemstelling Sensara levert zorgtechnologie aan particuliere mantelzorgers maar heeft nog beperkt inzicht in wat haar (potentiële) cliënten vinden/verwachten en hoe zij de verschillende fasen van de customer journey ervaren. 

Aanleiding De uitdaging is om te begrijpen hoe Sensara haar customer journey zo kan inrichten dat deze meer aansluit bij de behoeften en wensen van gebruikers voor wie zorgtechnologie in huis een volslagen nieuw concept is. Hierbij gaat het zowel om het product zelf als om de communicatie, direct en via onze website.

Achtergrondinformatie De opdracht is om de huidige customer journey voor mantelzorgers te optimaliseren. We willen uiteindelijk dat zij op eenvoudige wijze ontdekken wat Sensara voor hen oplevert en hoe het product en de functionaliteiten ervan in hun voordeel werken, zodat zij er optimaal gebruik van kunnen maken. Activiteiten voor deze opdracht bestaan onder meer uit surveying en interviewen van (potentiële) gebruikers, verzamelen en analyseren van feedback en gebruikersdata, het evalueren van onze website en communicatie, het doen van verbetervoorstellen voor de journey.

Verwacht resultaat: We verwachten een gedegen verslag van de bevindingen, onderbouwd met concrete onderzoeksdata, alsmede drie concrete voorstellen hoe de customer journey te optimaliseren.

 

Functie-eisen

Opleiding: Deze stage is passend voor iemand die een HBO of WO stage. Mogelijke richtingen zijn: (toegepaste) psychologie, communicatie, bedrijfskunde etc.

Beloning: Je ontvangt een stage/afstudeervergoeding.

Extra informatie

Hoe komen wij met elkaar in contact?

Laat je gegevens, inclusief CV, achter via onderstaande link. Wil je eerst meer weten over de inhoudelijke kant van de vacature bel dan met Rob van Kol of Martine Goettsch, op  nummer 010-7640803. Wil je meer weten over de procedure, bel dan met Henriette Donath, HR Manager, op nummer 06-51802203.

NB. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

.