Bijbaan: Online Marketing Assistant (16 uur p/w)

 • Rotterdam, Nederland
 • Deeltijds

Functieomschrijving

Als Online Marketing Assistant ben je een belangrijk onderdeel van het SEO-team. Je gaat aan de slag met linkbuilding. Linkbuilding is een opkomend specialisme binnen SEO waar nog veel winst te behalen valt. Je combineert creativiteit en commercieel inzicht om kwalitatieve linkbuilding samenwerkingen te realiseren voor onze klanten. In het team van SEO-specialisten draag je bij aan de topposities in Google van klanten zoals Lucardi, Mobiel.nl en Primera en werk je nauw samen met collega’s die verantwoordelijk zijn voor de onderdelen content en techniek.

Hoe ziet een dag van de Online Marketing Assistant eruit?
Je begint je dag met een stand-up van het SEO team om te vertellen wat je prioriteit is van deze dag. Je SEO-collega heeft een nieuwe klant die flink wil inzetten op linkbuilding om de vindbaarheid van de website te verbeteren. Hij heeft jou gevraagd om een concurrentie-analyse te doen om te kijken wat voor type links de topspelers in de markt hebben. Met de backlink tool Ahrefs en een stukje creatief inzicht maak je direct een lijstje met relevante en sterke websites waar je een linkje vandaan wil scoren. Je blokt ook alvast wat tijd in je agenda om deze websites te benaderen en een voorstel te doen voor een samenwerking.

Na de lunch en een potje tafeltennis krijg je een belletje van je contactpersoon bij een grote content website. De deal is beklonken: We mogen dit jaar 20 artikelen plaatsen tegen een gereduceerd tarief die jij hebt onderhandeld! Na de high-five met je naaste SEO-collega, breng je een lijstje in kaart van de SEO-klanten die goed bij deze website passen. Alle klanten binnen de fashion branche kan je hier goed bij aansluiten. Je geeft je contactpersoon de briefing voor waar de artikelen aan moeten voldoen en aan het einde van de middag zet je de deal nog even in de database die jij beheert.

Net voordat je je computer afsluit, komt je collega nog even langs om te vertellen dat we door die blogger campagne van vorige maand 50% meer organisch verkeer hebben op het belangrijkste keyword van Mobiel.nl. Met een glimlach op je gezicht ga jij naar huis!

Wat jij van ons kan verwachten:
Samenwerken met een ambitieus en gepassioneerd team van specialisten waar je sterke sparringpartners aan hebt. Verder bieden wij: 

 • Doorgroeimogelijkheden: Na je studie blijven als Online Marketing Consultant? Dat kan zeker!
 • Vrijheid om jouw functie verder uit te bouwen en vorm te geven. Zie jij kansen in de markt? Go for it! Is de mentaliteit. Fun Fact: op deze manier is ooit het Online Marketingteam gestart;
 • Gezellige extra’s: tostiwoensdagen, vrijdagmiddagborrels, maandborrels met diner en een tafeltennistafel dat dagelijks wordt gebruikt door het marketingteam;
 • Wijze buren: het meeste leer je van je directe collega’s. We helpen elkaar continu vooruit, kom maar op met al die vragen;
 • Optimize Friday: maandelijks slaan we op vrijdagmiddag bijtijds onze laptops dicht, pakken we een zak chips en steken we iets op van de presentaties van collega’s uit andere disciplines.
   

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent bezig met een WO opleiding: Bijvoorbeeld in de richting van economie, bedrijfskunde of psychologie.
 • Minimaal 1 jaar beschikbaar
 • Kennis: Basiskennis over SEO is een pre, maar geen vereiste.
 • Ambities: Jouw ambitie is om online marketeer te worden na jouw afstuderen, dat hoeft niet persé in de richting van SEO liggen.
 • Flexibel inzetbaar: Je bent ongeveer 16 uur per week beschikbaar, bij voorkeur verspreid over de week. Dit is flexibel in te delen, zolang wij maar minimaal 1 week van te voren weten op welke dagen je komt werken.
 • Communicatief vaardig: Zowel met collega’s als met klanten kun jij goed schakelen, je pakt makkelijk de telefoon op en bent niet bang om te onderhandelen over een prijs wanneer dit nodig is.
 • Sociaal vaardig: Aanwezigheid bij de vrijdagmiddagborrel is een pré😉
 • 0 uren contract: Je vindt het geen probleem om op basis van een 0 uren contract aan de slag te gaan, want dit geeft jou vrijheid om minder te werken wanneer jij tentamens hebt of op vakantie gaat. Ons geeft het de vrijheid om je meer of minder (in overleg) in te roosteren wanneer het werk erom vraagt.

En hoe nu verder:

Uiteraard kun je meteen door scrollen naar onze solliciteerbutton en jouw sollicitatie versturen, maar het kan ook zijn dat je nog een aantal vragen hebt. Je kan Adinda (Corporate Recruiter) bereiken via 010-2436000.

Onze selectieprocedure:

 1. Klik op onze knop 'solliciteer nu'.
 2. Laten we kennismaken! Als jouw talent een match is met deze rol, zullen onze talentscouts je bellen om nog wat extra vragen te stellen over je vaardigheden en motivatie.
 3. Wij zijn een datagedreven bedrijf, daarom nodigen we u misschien uit een brain teaser te doen. Het geeft ons veel inzicht in jouw vermogen om snel te leren, wat essentieel is in een snelgroeiend bedrijf als het onze!
 4. Je ontmoet ons op ons kantoor om een kopje koffie (of thee) te drinken bij je toekomstige manager en collega's.
 5. We kunnen je vragen om aan een Business Case te werken die je aan jouw toekomstige team kunt presenteren
 6. Je laatste gesprek zal een kennismaking zijn met een van onze management teamleden.
 7. Je wordt aangenomen en loopt maandagochtend vrolijk ons kantoor binnen, terwijl iedereen juicht 😊

Nieuwsgierig naar deze rol? Klik op de knop 'solliciteer nu!' En solliciteer voor de rol.

Tot ziens!

Video's om te bekijken

Privacybeleid