Creative Strategist

 • Rotterdam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

GUILTYPEOPLE
Bij GuiltyPeople werken we hard en met een hoop plezier aan onze drie belangrijkste producten: verrassende platformen, prikkelende campagnes en converterende webshops. Het belangrijkst hierbij vinden we de verhalen. We proberen er altijd achter te komen waar de unieke waarde bij een klant zit. En laten die dan zien. Dertien in een dozijn? Daar houden we niet van. Ons doel is om elk project net een beetje beter te doen dan het vorige. Om dat te kunnen doen is het essentieel om te blijven leren en ontwikkelen. Een van de manieren waarop we dat doen is door op vrijdag Friyay te organiseren. Met een biertje schuiven we met zijn allen voor de tv. Presenteren ons werk aan elkaar. Delen gave trends in ons vakgebied. Vertellen moppen. Op die manier houden we elkaar scherp en blijft ons werk de moeite waard. 

Functieomschrijving

Als creative strategist ben jij degene die de wensen van onze klanten kan doorvertalen naar online oplossingen. Jij bent een creative digital mind met duidelijke business doelstellingen voor ogen. Je maakt succes meetbaar en jij zorgt ervoor dat het inzichtelijk is. Ben jij de perfecte mix tussen creatief en technology? Dan staat de koffie voor je klaar en ontmoeten we je graag snel op ons kantoor in de Van Nelle Fabriek!

Jouw missie: onze klanten aantoonbaar online succesvol maken
Dit doe je door samen met de klant een strategisch concept te realiseren en een jaarplan op te stellen met meetbare doelstellingen en een concrete roadmap. Ieder kwartaal worden deze met de klant geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd. In deze rol ben jij de brug tussen de klant en het team en zorgt ervoor dat de wens van de klant door vertaald wordt naar de juiste online oplossing.  

Kortom, waar jij je mee bezig gaat houden:

 • Analyseren van marktontwikkelingen en digitale trends, jij bent altijd op de hoogte van de nieuwste oplossingen en kan dit doorvertalen naar onze klanten;
 • Adviseur en gesprekspartner op directieniveau;
 • Ontwikkelen van online strategie samen met de klant, de strategie doorvertalen naar een jaarplan met meetbare doelstellingen en het jaarplan weer doorvertalen naar een roadmap voor projecten;
 • Monitoren van de voortgang van de projecten, met betrekking tot het behalen van de doelstellingen;
 • Leiden van workshops, brainstormsessies en geven van presentaties.

Voor wie je het gaat doen:
In deze functie werk je samen met onze A-merk klanten. Een greep uit ons portfolio: Hema, Nederland Schoon, Elho, TUI en Uitagenda Rotterdam. Je bent minimaal elke maand een keer bij de klant, of de klant bij ons. Je blijft jouw klanten voorzien van inhoudelijke adviezen om te sparren en te challengen. De digitale wereld verandert snel en jij zorgt ervoor dat onze klanten daarin meegaan.

 

Wat je van ons kan verwachten:

Kwaliteit, no-nonsense, playful, verleidend en eigenzinnig zijn onze kernwaarden. Dit betekent dat wij serieus werk leveren met een knipoog. Een professioneel team van specialisten die keihard werken om onze klanten online succesvol te maken maar ook een gitaar kunnen pakken om een liedje te spelen. Zo balanceren wij tussen serious business en fun.

Daarnaast bieden wij:

 • Een gepassioneerd team van echte specialisten, van developers tot creatieven;
 • De vrijheid om jouw rol en daarmee GuiltyPeople verder vorm te geven;
 • GuiltyPeople is continu in ontwikkeling en jij ook, wij besteden actief aandacht aan persoonlijke ontwikkeling;
 • Een hecht team, zo sluiten wij bijvoorbeeld de week samen af met onze Friyays, lunchen het liefst met z’n allen en koffie haal je niet voor elkaar maar met elkaar;
 • GuiltyPeople is onderdeel van ISM eGroup, met 500 medewerkers wereldwijd. Klein bureau binnen een groter geheel: best of both worlds!


Ook werken voor leuke merken en grappige bedrijven? Heb je een hoop energie en wil je je verder ontwikkelen binnen en jong en enthousiast team? Kom koffie drinken. Doe het. Doe het nu. Toch nog vragen? Je kan ons bereiken op +31 (0) 10 243 6000. 

Functie-eisen

Wat verwachten wij van jou:
Een creative mind met beide benen op de grond, je kan creatieve processen concreet vertalen (design thinking) naar een strategie zonder te veel ‘blabla’. Daarnaast vinden wij sfeer belangrijk; die is goed en inspirerend. Cliché, maar wel waar: wij werken met plezier met elkaar samen en dit willen wij ook met jou.

Nog even praktisch heb jij:

 • Minimaal een afgeronde hbo/wo-diploma op zak;
 • Meerdere jaren relevante ervaring;
 • Aantoonbare werkervaring op drie assen:
  • Business; je bent verantwoordelijk om bepaalde omzetdoelstellingen te behalen door de juiste online strategie te realiseren.
  • Technologie; je bent op de hoogte van alle technische ontwikkelingen en kan een goede inschatting maken wat de beste oplossing voor de klant is.
  • Design; van visueel tot UX, wij leveren niet alleen de beste technische oplossingen, we zorgen er ook voor dat het er mooi uitziet en goed werkt.

Video's om te bekijken

Privacybeleid