Linkbuilding (SEO) Specialist (Part-Time)

 • Rotterdam, Nederland
 • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Voor het geval je ons nog niet kent:
In 1992 opgericht als een IT start-up in een studentenkamer in Kralingen (Rotterdam), uitgegroeid tot een full-service e-commerce bedrijf met het hoofdkantoor in de UNESCO-geregistreerde Van Nelle Fabriek in Rotterdam. ISM eCompany behoort al decennia tot de top in e-Commerce. We werken voor (online) retailers en merken met nationale en internationale e-Commerce ambities. Aan de basis van dit ongelofelijke succes staan onze ISM'ers. Van stagiaire tot manager, iedereen werkt hard en maakt zijn handen vuil. Bij ISM maakt iedereen impact. En dat is precies waarmee we het beste uit onze mensen halen. Bij ISM maakt iedereen impact. En dat is precies waarmee we het beste uit onze mensen halen.

Functieomschrijving

Hoe ziet een dag van de linkbuilding specialist eruit?
Je begint je dag met een stand-up van het SEO team om te vertellen wat je prioriteit is van deze dag. Je SEO-collega heeft een nieuwe klant die flink wil inzetten op linkbuilding om de online vindbaarheid van de website te verbeteren. Hij heeft jou gevraagd om een concurrentie-analyse te doen om te kijken wat voor type links de topspelers in de markt hebben. Met de backlink tool Ahrefs en een stukje creatief inzicht maak je direct een lijstje met relevante en sterke websites waar je een linkje vandaan wil scoren. Je blokt ook alvast wat tijd in je agenda om deze websites te benaderen en een voorstel te doen voor een samenwerking.

Na de lunch en een potje tafeltennis krijg je een belletje van je contactpersoon bij een grote content website. De deal is beklonken: We mogen dit jaar 20 artikelen plaatsen tegen een gereduceerd tarief die jij hebt onderhandeld! Na de high-five met je naaste SEO-collega, breng je een lijstje in kaart van de SEO-klanten die goed bij deze website passen. Alle klanten binnen de fashion branche kan je hier goed bij aansluiten. Je geeft je contactpersoon de briefing voor waar de artikelen aan moeten voldoen en aan het einde van de middag zet je de deal nog even in de database.

Net voordat je je computer afsluit, komt je collega nog even langs om te vertellen dat we door die blogger campagne van vorige maand 50% meer organisch verkeer hebben op het belangrijkste keyword van Mobiel.nl. Vet!

Functie-omschrijving

 • Inzicht: Het combineren van eigen ideeën met waardevolle data uit SEO-tools om een waterdicht linkbuilding plan te maken
 • Effectief: Je voert linkbuilding uit voor verschillende klanten en deelt je tijd zelfstandig in om maximaal rendement te behalen
 • Analytisch: Het in kaart brengen van relevante websites waar je onze klanten op vermeld wil hebben
 • Commercieel vaardig: het sluiten van de beste linkbuilding deals
 • Resultaatgericht: Rapporteren en optimaliseren van onze linkbuilding werkzaamheden
 • Creatief: Het bedenken en begeleiden van viral linkbait marketing acties
 • Communicatief: Verzorgen van linkbuilding trainingen bij onze klanten
 • Beschikbaarheid: je bent 2 dagen (16  uur) per week beschikbaar
   

Jouw team: online marketing specialisten met passie voor e-Commerce 
Het online marketing team bestaat uit 36 specialisten en is opgedeeld in een vijftal specialisaties (SEA, SEO, Conversie-Optimalisatie, E-mailmarketing en Marketing Intelligence). Het team bestaat uitsluitend uit vakidioten met een passie voor online marketing. Deze passie delen wij graag met onze klanten maar vooral ook met elkaar. Iedere maand hebben we een ‘Optimize Friday’ waarbij we aan elkaar die nieuwste trends in e-commerce presenteren en bespreken. Daarnaast zijn er voor de conversie specialisten om de week ‘Conversion Fridays’. Zo blijven we altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen!

ISM is een full service e-commerce bureau en dit betekent dat wij alle kennis onder één dak hebben. Handig voor onze klanten en interessant voor jou. Door de samenwerking met collega’s leer je ook veel over e-commerce breed. Als Google Premium Partner, volgen onze specialisten regelmatig trainingen.  
 

Wat verwachten wij van jou:
Dat je onze klanten op #1 krijgt in Google! 

Daarnaast verwachten wij:

 • Termen als domeinautoriteit en no-follow links zijn voor jou bekende termen.
 • Je bent een echte relatiebouwer en weet op het juiste moment te schakelen in onderhandelingen.
 • Je hebt creatieve ideeën voor linkbait acties en kan deze goed overbrengen.
 • Je vindt het leuk om nieuwe tools en tactieken te gebruiken.
   

Wat jij van ons kan verwachten:
Samenwerken met een ambitieus en gepassioneerd team van specialisten waar je sterke sparringpartners aan hebt. Verder bieden wij: 

 • Een mooi portfolio van klanten (wij werken samen met o.a.: Hunkemoller, Lucardi, Primera, Zinzi);
 • De ruimte om jouw visie op linkbuilding neer te zetten en het team te verbeteren;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, zodat jij persoonlijk en professioneel blijft groeien;
 • Training van vakmensen, zowel intern als extern;
 • Gratis opleiding en literatuur;
 • Gezellige extra’s: tosti woensdagen, vrijdagmiddagborrels, maandborrels met diner en een pingpongtafel die dagelijks gebruikt wordt door het Online Marketing team.
   

En hoe nu verder:
Uiteraard kan je meteen doorscrollen naar onze solliciteerknop en jouw sollicitatie insturen, maar het kan ook zijn dat je nog een aantal vragen hebt. Je kan Jaimy bereiken op 010-2436000 of een berichtje sturen op Linkedin! 

Video's om te bekijken

Privacybeleid