Trainee Lading Inspecteur

  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

De business line Natural Resources Oil, Gas and Chemicals voert havengebonden inspecties en controles uit ten behoeve van klanten die actief zijn in de olie- en (petro-) chemische sector. Natural Resources is marktleider op dit gebied en heeft een grootse diversiteit aan inspecties en controle-werkzaamheden.

Functieomschrijving

Heb jij rijbewijs B, affiniteit met de Rotterdamse Haven door middel van opleiding, stage of werkervaring, en woon je in Spijkenisse of omgeving? Ga samen met ons deze uitdaging aan en word bij SGS intern opgeleid tot Lading Inspecteur! Ook is SGS is een erkend leerbedrijf voor de opleidingen Gevorderd Medewerker Havenoperaties of Coördinator Havenoperaties.

Het vak Lading Inspecteur leer je niet op school. Bij SGS leiden we je intern op tot junior lading Inspecteur, hierna kan je doorgroeien en je verder ontwikkelen in de functies medior of senior Lading Inspecteur. Als Lading Inspecteur inspecteer je de vloeibare lading van schepen, tankauto's, landtanks en wagons. De lading bestaat uit een breed scala aan petrochemische producten en gassen. Je neemt monsters van de lading, die vervolgens door je collega's in het laboratorium worden geanalyseerd. Daarnaast voer je reinheidsinspecties uit en doe je diverse metingen en kwantiteitsberekeningen.

Als Leerling Lading Inspecteur heb je contact met verschillende mensen binnen en buiten onze organisatie. Je werkt samen met het laboratorium en de customer serviceafdeling en wordt begeleid door coördinatoren, trainers en collega Lading Inspecteurs. Ook heb je contact met klanten en de terminals. Je begint in een 2-ploegendienst en stroomt op een later moment tijdens of na je opleiding door naar een 5-ploegendienst.

Functie-eisen

Jij hebt geen hoogtevrees, watervrees of claustrofobie. Je leert het beste door training on the job, je bent nieuwsgierig en durft vragen te stellen. Met jouw communicatieve vaardigheden en rekenvaardigheden zit het wel goed. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je kunt werken met de computer en het Microsoft Office-pakket. Daarnaast ben je in het bezit van een Vca-certificaat of ben je bereid dit certificaat te behalen.

We zien graag de volgende kennis en ervaring terug op jouw CV:

  • Een afgeronde Mbo- of Hbo-opleiding in de richting van Transport, Scheepvaart of Logistiek
  • Enthousiasme, energie en de bereidheid om veilig te werken zijn vereist.
  • Kennis van en ervaring met petrochemische producten is een pluspunt.

Volg je de opleiding Gevorderd medewerker Havenoperaties of Coördinator Havenoperaties? BBL? Wij zijn een erkend leerbedrijf, onder andere voor deze opleidingen, en gaan graag met je in gesprek over een werk-leerplek bij SGS!

Het uitvoeren van een referentiecheck en het aanvragen en ontvangen van een geldige VOG kunnen deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Aanvullende informatie

Als je bij ons komt werken bieden wij je een zelfstandige en afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid. Wij besteden veel aandacht aan persoonlijke en professionele groei. Naast een marktconform salaris krijg je ook:

  • 22 vakantiedagen
  • Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen SGS
  • Deelname aan de pensioenregeling met vaste medewerker bijdrage van 6%
  • Deelname aan het SGS sport- en fietsplan

Is dit jouw nieuwe baan? Solliciteer snel! Vragen over de vacature? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Anne-Martiene Gerritsen 06 – 51209983

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ongevraagde toegestuurde cv’s aan SGS, zonder schriftelijk verzoek van de corporate recruiter, worden als eigendom van SGS beschouwd. SGS is geen enkele vorm van vergoeding verschuldigd voor kandidaten zonder schriftelijk verzoek tot voorstel van de corporate recruiter.

Privacybeleid