Business Developer International Trade Compliance

  • Noorderlaan 87, 2030 Antwerpen, Belgium
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Bij SGS kan je kiezen. Allereerst uit onze verschillende vacatures. Maar je hebt bij SGS nog een andere keuze.  Kies je voor verdiepen of kies je voor verrijken? We zijn niet alleen op zoek naar collega’s die de diepte van hun vakgebied ingaan. We zijn net zo hard op zoek naar verbinders, collega’s die onze indrukwekkende diversiteit aan diensten kunnen koppelen. Aan elkaar. En daarmee onze dienstverlening verrijken. 

SGS is wereldleider als het gaat om inspectie, controle, analyse en certificering. We zijn zelfs de wereldwijde benchmark voor kwaliteit en integriteit.  Daar zijn we waanzinnig trots op. Net als op onze bijna 100.000 collega’s die onze klanten bijstaan wereldwijd, of wat dacht je van onze meer dan 1650 medewerkers alleen al in België?  Verdeeld over expertises, branches en culturen heen, geven onze medewerkers dagelijks 110% van zichzelf. Onze medewerkers bouwen aan hun eigen weg binnen de dienstverlening en expertise.

Ook binnen onze gespecialiseerde divisie ‘Governmental & Institutional Services’.
SGS Group werkt mee aan zogenaamde ‘Product Conformity Assessment Programs’.
Dit zijn overheidsprogramma’s van een aantal landen in Afrika en het Midden-Oosten. Zulke programma’s eisen dat producten die zullen geëxporteerd worden naar een bepaald land, nog voor verscheping moeten gecontroleerd worden of ze conform zijn aan de eisen van dat land.


In Belgie en Luxemburg voert de ‘GIS’ afdeling van SGS Belgium deze controles uit.
Omdat we nog veel meer willen verdiepen en verrijken, kijken we voor deze divisie op ons hoofdkantoor in Antwerpen uit naar een bevlogen Business Developer International Trade Compliance.

Functieomschrijving

Je zet mee jouw schouders onder de certificatie van de exportgoederen van onze klanten.

Een greep uit jouw takenpakket:

-       Afgestemd op de algemene sales strategie, maak jij een sales plan op om de omzet binnen toegewezen regio’s te zien toenemen.

-       Dankzij jouw ervaring en sales skills identificeer je noden van de klant en zet je deze om in sales opportuniteiten.

-       Jij bent de schakel die nieuwe diensten aan correcte marges en binnen de operationele capaciteit aan de klant presenteert en verkoopt.

-       Daarnaast zal je instaan voor het administratieve werk; gedetailleerde contracten en overeenkomsten zijn je niet onbekend.

-       Je staat in nauw contact met technische en operationele teams om een naadloze uitvoering van de business te voorzien.

Functie-eisen

-       Je bent enthousiast over de complexe export wereld, Dit enthousiasme kan je idealiter aanvullen met een hoger diploma en ervaring in een logistieke of commerciële setting.

-       Als je deze academische achtergrond kan combineren met sales ervaring en een uitgebreid arsenaal aan commerciële vaardigheden, is dat een grote meerwaarde.

-       Je bent bereid om te reizen en occasioneel weekend- of avondwerk schrikt je niet af.

-       Je kan vlot schakelen van ‘goedemiddag’ en ‘hello’  naar ‘bonjour’.

Aanvullende informatie

Wat wij aanbieden:

Was je toch al aan het nadenken over jouw carrière? Misschien is dit dan wel een volgende stap. Binnen SGS kan je rekenen op een verantwoordelijke functie, een gezellig team van collega’s en een aantrekkelijk salarispakket helemaal aangepast aan jouw kennis en ervaring (denk aan groepsverzekering, dagvergoeding, etc...)

Wil je hier deel van uitmaken?

We zijn benieuwd naar je reactie. Stuur ons jouw verhaal met cv via onze website jobs.sgs.com en wie weet heb je straks gekozen voor een leuke nieuwe job binnen SGS. Pascal Plessers kan je eventueel nog meer vertellen over deze functie. Stuur hem via [email protected] dan even een mailtje met je vragen.

 

Privacybeleid