APEX Media Consultant

 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Welkom bij Publicis Groupe NL, een koploper op het gebied van reclame- en communicatieadvies. Ons bruisende kantoor in Amsterdam-Noord huisvest al onze specialiteiten onder één dak. Met bijna 500 medewerkers met ruim 40 verschillende nationaliteiten, omarmen we de rijke diversiteit aan kennis en achtergronden. Van commerce, data, media, creatie, PR tot en met productie - you name it, we've got it. Met deze diverse specialisaties bieden we onze klanten toegang tot kennis, data en tools. Met als doel: het creëren van persoonlijke ervaringen en inspiratie.

In 2021 hebben we onze krachten gebundeld met Boomerang Agency, waarmee we onze creatieve en social content expertises hebben versterkt.

Functieomschrijving

APEX (PROGRAMMATIC) MEDIA CONSULTANT

De huidige wereldwijde ontwikkelingen hebben een effect op de behoeftes van adverteerders. In een wereld van onzekerheid zijn adverteerders op zoek naar meer zekerheid dat hun mediabudget zo efficiënt mogelijk gespendeerd wordt. APEX helpt deze adverteerders door garanties te geven op de uitkomsten en efficiency van media campagnes van adverteerders. Een uniek business model waarbij APEX risico neemt in de mediainkoop om doelstellingen van adverteerders te behalen.

APEX is een innovatieve afdeling binnen Publicis Groupe die nauw samenwerkt met de adverteerders van Publicis om hun media budgetten nog efficienter in te kopen. Dit doet APEX door unieke partnerships met media en technologieleveranciers te gebruiken in digitale en traditionele mediacampagnes. Door groei in klantenportfolio van deze afdeling zijn we op zoek naar een enthousiaste Media Consultant die APEX kan laten doorgroeien naar het volgende niveau!

Omschrijving

De APEX Media Consultant is de hoofd-contactpersoon voor de klantenteams van Publicis. In deze rol adviseert de consultant de planners en consultants van de klantenteams hoe ons APEX media-aanbod een rol kan spelen in het behalen van efficiency voor hun adverteerders. Dit voor lopende en toekomstige campagnes en over meerdere mediumtypes.

Daarnaast schakelt de consultant nauw samen met de APEX campaign managers om de opzet van de campagnes te bespreken. Een dynamische rol, waar nauwe samenwerking met de Publicis klantenteams aan de ene kant, en de campaign managers aan de andere kant ervoor gaat zorgen dat APEX de afgesproken campagne uitkomsten levert.

Ook gebruikt de Media Consultant zijn kennis en interesse in (programmatic) media om actief bij te dragen aan het ontwikkelen van nieuwe oplossingen om de adverteerders van Publicis te bedienen.

Wat ga je doen?

 • Dagelijks contact met Publicis klantenteams en adverteerders om:
  • APEX te presenteren als efficiency-driver voor hun adverteerders;
  • KPIs en Goals van de Publicis adverteerders te toetsen en op basis daarvan het juiste voorstel maken voor campagnes en/of jaarplannen.
  • Campagneresultaten evalueren met de campaign managers met heldere insights en learnings voor een volgende campagne en deze delen met het Publicis klantenteam
 • Advies geven en nieuwe mogelijkheden van mediainkoop en/of mediumtypes ontwikkelen die APEX kan activeren om nog beter de wensen en doelen van de Publicis adverteerders te behalen.

 

Functie-eisen

Wie zoeken we?

 • Je hebt 3+ jaren ervaring in digitale media/advertising, en bij voorkeur ook kennis/interesse in andere mediumtypes.
 • Je kent het Nederlandse (digitale) medialandschap en de partijen die hierin een rol spelen
 • Ervaring in programmatic campagnemanagement (in DSPs) is een pre.
 • Je bent communicatief, zowel schrijvend als sprekend, met een oog voor details.
 • Bij voorkeur Nederlandstalig en ervaren in de Engelse taal
 • Je pakt graag pro-actief zaken op, je bent er niet vies van om je poten operationeel in de klei te zetten en houdt het doel van de adverteerder altijd in zicht.
 • Het medialandschap zit voor jou nog volop in ontwikkeling en je wil graag meer leren over de ontwikkelingen hierin en de kansen voor adverteerders.

Wat bieden wij:

 • Doorlopende mogelijkheden voor professionele ontwikkeling, met toegang tot een verscheidenheid aan cursussen en workshops;
 • Een levendige en gezellige kantooromgeving, waar huisdieren in de categorie ‘honden’ heel erg welkom zijn, met een pittoresk terras en een exclusieve bar op de 6e verdieping;
 • Geniet van goede lunches op kantoor, en gezellige borrels zoals Thirsty Thursdays en vrijmibo’s;
 • Omarm de flexibiliteit van hybride werken, met de vrijheid om zowel op kantoor als thuis te werken;
 • Een jaar indienst? Doe mee aan het Work Your World-programma en pak de kans om tot 6 weken per jaar in het buitenland te werken. Dit om je horizon en culturele kennis te verbreden;
 • Geniet van exclusieve kortingen op Classpass, plus extraatjes zoals een fietsplan en kledingreparatieservice.

Denk je nu ‘Dit kan ik. Dit wil ik!’ Stuur ons dan nu jouw sollicitatie en CV. En wie weet schuif je binnenkort bij ons aan op de Wilgenweg in Amsterdam. We kijken er naar uit om kennis te maken.

Aanvullende informatie

De APEX Media Consultant is de hoofd-contactpersoon voor de klantenteams van Publicis. In deze rol adviseert de consultant de planners en consultants van de klantenteams hoe ons APEX media-aanbod een rol kan spelen in het behalen van efficiency voor hun adverteerders. Dit voor lopende en toekomstige campagnes en over meerdere mediumtypes.

 • Vloeiend in Engels en Nederlands
 • Fulltime
 • Amsterdam
Privacybeleid