Loodsdienstcoördinator Regio Rotterdam-Rijnmond

  • Wilhelminakade, 3072 Rotterdam, Netherlands
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Nederlands Loodswezen
Nederlands Loodswezen draagt bij aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer. Onze voornaamste taak is het jaarlijks loodsen van de meer dan 85.000 loodsplichtige zeeschepen van en naar de Nederlandse havens en Vlaamse havens aan de Schelde. Hiervoor zijn we 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden. Het loodsen van zeeschepen gebeurt door circa 450 registerloodsen.

Nederlands Loodswezen BV
NLBV is een organisatie die zich specifiek richt op het ondersteunen van registerloodsen in het uitvoeren van hun beroep. De diensten bestaan uit het uitvoeren van administratieve taken en het vervoer van loodsen van en naar zeeschepen. Met ruim 450 betrokken personeelsleden bieden we deze diensten aan. Dit doet NLBV vanuit het kantoor in Hoek van Holland en vanuit de regio´s.Meer informatie over Nederlands Loodswezen vind je op www.loodswezen.nl

Al onze vacatures plaatsen we ook op Twitter, Linkedin en Facebook.

Functieomschrijving

Als Loodsdienstcoördinator bij het Loodswezen in de regio Rijnmond ben je de spin in het web bij het coördineren van de dagelijkse operatie. De registerloodsen aan boord van de zeeschepen zorgen voor de veilige en vlotte afwikkelingen van de scheepvaart in de regio Rot-terdam-Rijnmond. Als loodsdienstcoördinator zorg je ervoor dat op elk loodsplichtig zeeschip dat de haven in- of uitvaart, op tijd de juiste loods aan boord is. Daarnaast verwerk je alle beschikbare gegevens voorafgaand aan, tijdens en na de loods reis in het planning- en inzet-systeem. Je signaleert afwijkingen en bijzonderheden, lost deze - waar mogelijk - zelfstandig op en voert overleg met de operationeel leidinggevende.

De afdeling Loodsdienstcoördinatie opereert vanuit het World Port Center Rotterdam aan de Wilhelminakade te Rotterdam. De functie wordt uitgevoerd in een continudienstrooster.

Functie-eisen

Je hebt minimaal mbo-werk- en denkniveau. Kennis van de havens en vaarroutes binnen de regio is een pré. Je hebt kennis van en inzicht in logistieke- en planningsprocessen. Je bent besluitvaardig bij het inspelen op wijzigingen in de planning en inzet, stressbestendig voor het plannen onder tijdsdruk en frequent wijzigende gegevens en omstandigheden en beschikt ov er een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. V erder beschik je ook ov er goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Het salaris is in overeenstemming met schaal 8 (max. € 3.820,-) van de cao Loodswezen.

Aanvullende informatie

Nadere informatie en solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Izaak Nobel, hoofd Loodsdienstcoördinatie of Elco Oskam, manager operaties via 088 900 3002. Je schriftelijke sollicitatie kun je richten tot en met 4februari 2021 aan Margot van Veelen, HR adviseur