Loodsdienstcoördinator/Gezel

  • Schildweg, 9909 TA Eemshaven, Netherlands
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Nederlands Loodswezen
Nederlands Loodswezen draagt bij aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer. Onze voornaamste taak is het jaarlijks loodsen van de meer dan 85.000 loodsplichtige zeeschepen van en naar de Nederlandse havens en Vlaamse havens aan de Schelde. Hiervoor zijn we 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden. Het loodsen van zeeschepen gebeurt door circa 450 registerloodsen.

Nederlands Loodswezen BV
NLBV is een organisatie die zich specifiek richt op het ondersteunen van registerloodsen in het uitvoeren van hun beroep. De diensten bestaan uit het uitvoeren van administratieve taken en het vervoer van loodsen van en naar zeeschepen. Met ruim 450 betrokken personeelsleden bieden we deze diensten aan. Dit doet NLBV vanuit het kantoor in Hoek van Holland en vanuit de regio´s.Meer informatie over Nederlands Loodswezen vind je op www.loodswezen.nl

Al onze vacatures plaatsen we ook op Twitter, Linkedin en Facebook.

Functieomschrijving

Als Loodsdienstcoördinator bij het Loodswezen in de regio Noord ben je de spin in het web bij het coördineren  van de dagelijkse operatie. De registerloodsen aan boord van de zeeschepen zorgen voor de veilige en vlotte afwikkelingen van de scheepvaart in de regio Noord. Jij zorgt ervoor dat op elk loodsplichtig zeeschip dat de haven in- of uitvaart, op tijd de juiste loods aan boord is. Daarnaast verzamel en verwerk je alle beschikbare gegevens voorafgaand aan, tijdens en na de loodsreis in het planning- en inzetsysteem. Als gezel werk je naast de kapitein en stuurman op een van onze tenders. Je hebt veiligheidstaken en ondersteunt bij het aan boord zetten en afhalen van de loodsen.

Functie-eisen

Je hebt mbo- werk- en denkniveau. Je hebt inzicht in logistieke- en planningsprocessen en kunt efficiënt de benodigde informatie verwerken. Je bent zelfstandig en besluitvaardig bij het maken van een ad hoc planning en inzet terwijl je ook vooruit kijkt, je kunt goed omgaan met plannen onder tijdsdruk met frequent wijzigende gegevens en omstandigheden en beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Daarnaast ben je ordelijk en alert en heb je goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent bij voorkeur al in het bezit van een geldig vaarbevoegdheidsbewijs en van een Marcom B certificaat, of je bent bereid deze te halen. Kennis van het havengebied en de aanliggende bedrijven is een pré.

Wij bieden

  • Een veelzijdige functie met verantwoordelijkheid binnen een uitdagende omgeving, dichtbij het operationele proces van de loodsen.
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris, een dertiende maand, een vaste ploegentoeslag en studiefaciliteiten.

 

Aanvullende informatie

Nadere informatie en solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jan Bregman via 06-22669788. Je sollicitatie kun je richten tot 26 mei 2020 richten aan Margot van Veelen HR Adviseur

Video's om te bekijken