Medewerker Marketing en Communicatie

  • Markweg 200, 3198 NB Europoort Rotterdam, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Nederlands Loodswezen
Nederlands Loodswezen draagt bij aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer. Onze voornaamste taak is het jaarlijks loodsen van de meer dan 85.000 loodsplichtige zeeschepen van en naar de Nederlandse havens en Vlaamse havens aan de Schelde. Hiervoor zijn we 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden.

De registerloods

Het loodsen van zeeschepen gebeurt door circa 450 registerloodsen. Zij vormen de spil tussen het schip en de verschillende organisaties in de haven, zoals VTS-operators (radarbegeleiding), sleepdiensten en vastmakers. Met zijn actuele kennis van getijden, stromingen, procedures, verkeersstromen, havens en ligplaatsen is hij de adviseur van een kapitein. 
 

Op eigen benen
Sinds 1988 is het Loodswezen een zelfstandige organisatie en werken we vanuit twee disciplines: Nederlandse Loodsencorporatie (NLc) en Nederlands Loodswezen BV (NLBV). In de afgelopen twintig jaar zijn we uitgegroeid naar een organisatie die inspeelt op marktontwikkelingen, luistert naar en adviezen uitbrengt aan belanghebbenden in de Nederlandse en Vlaamse zeehavens.
 

Nederlands Loodswezen BV
NLBV is een organisatie die zich specifiek richt op het ondersteunen van registerloodsen in het uitvoeren van hun beroep. De diensten bestaan uit het uitvoeren van administratieve taken en het vervoer van loodsen van en naar zeeschepen. Met ruim 400 betrokken personeelsleden bieden we deze diensten aan. Dit doet NLBV vanuit het kantoor in Hoek van Holland en vanuit de regio´s.


Meer informatie over Nederlands Loodswezen vind je op www.loodswezen.nl.
 

Het Loodswezen. Iets voor jou?
Wil je weten hoe je registerloods kunt worden? Of ben je op zoek naar een uitdagende functie bij de ondersteunende organisatie Nederlands Loodswezen BV? Bezoek dan onze website werkenbijhetloodswezen.nl. Je vindt hier alle informatie over de opleiding tot registerloods en de laatste vacatures.

Al onze vacatures plaatsen we ook op Twitter, Linkedin en Facebook.
 

Functieomschrijving

De functie

Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit (het voorbereiden van) de afhandeling van klantvragen en klachten. Je zorgt ervoor dat een dossier wordt aangemaakt van elke vraag/klacht en verzamelt informatie om de klantvraag te kunnen beantwoorden en betrekt hierbij ook de afhandeling van eventuele eerdere vragen/klachten. Je doet aan de manager Marketing & Communicatie en/of manager operaties een voorstel tot afhandeling en bewaakt de voortgang van de afhandeling van klantendossiers. Uiteraard zorg je ervoor dat alle dossiers up-to-date en geregistreerd in het CRM-systeem zijn.

Je stelt periodieke rapportages en marktanalyses op over o.a. verrichtingen en omzet en op klantniveau ter voorbereiding van klantgesprekken door de voorzitter, manager operaties en/of manager Marketing & Communicatie. Je werkt mee aan de communicatie over onder meer tarieven en diensten. Je levert een bijdrage aan diverse projecten en werkt daarin nauw samen met collega’s van de daarbij betrokken afdelingen. Je levert een actieve bijdrage aan het relatiebeheer en structureel klantcontact.

De afdeling

De functie van medewerker Marketing & Communicatie wordt uitgevoerd binnen de afdeling marketing & communicatie van de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze afdeling ontwikkelt, coördineert, adviseert, voert uit en bewaakt het marketing- en communicatiebeleid  en relatiebeheer voor de regio, is verantwoordelijk voor de Customer Service Desk.

Functie-eisen

Wij vragen

Je hebt hbo opleiding bij voorkeur in commerciële en/of logistieke richting. Je bent toe aan een tweede stap in je carrière en hebt aantoonbare kennis van de processen en partijen in de haven. Je hebt mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels. Kennis van Office, je kan moeiteloos werken met Excel, kennis van Dynamics is een pré. Je bent een kei in het maken van analyses en rapportages en hebt affiniteit met marketing. Je hebt bent alert op het nakomen van gemaakte afspraken en toezeggingen en werkt accuraat waardoor het klantdossier up-to-date is en de rapportages naar wens worden opgeleverd.

Wij bieden

Wij bieden een salaris overeenkomstig schaal 8 van de cao Loodswezen van maximaal € 3.554 en een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, onder andere dertiende maand en studiefaciliteiten.

Extra informatie

Nadere informatie en solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Gerrit Peekstok, manager Marketing & Communicatie, via telefoonnummer 088-900 3000. Een assessment kan deel uitmaken van de selectie procedure.

Je kan tot en met 17 juni 2019 reageren