Loodsdienstcoordinator bij Nederlands Loodswezen

  • Wilhelminakade, 3011 BN Rotterdam, Netherlands
  • Full-time

Company Description

Over Nederlands Loodswezen
Nederlands Loodswezen draagt bij aan het veilig en vlot afhandelen van het scheepvaartverkeer. Onze voornaamste taak is het jaarlijks loodsen van de meer dan 85.000 loodsplichtige zeeschepen van en naar de Nederlandse havens en Vlaamse havens aan de Schelde. Hiervoor zijn we 24 uur per dag inzetbaar onder alle weersomstandigheden.

De registerloods

Het loodsen van zeeschepen gebeurt door circa 450 registerloodsen. Zij vormen de spil tussen het schip en de verschillende organisaties in de haven, zoals VTS-operators (radarbegeleiding), sleepdiensten en vastmakers. Met zijn actuele kennis van getijden, stromingen, procedures, verkeersstromen, havens en ligplaatsen is hij de adviseur van een kapitein. 
 

Op eigen benen
Sinds 1988 is het Loodswezen een zelfstandige organisatie en werken we vanuit twee disciplines: Nederlandse Loodsencorporatie (NLc) en Nederlands Loodswezen BV (NLBV). In de afgelopen twintig jaar zijn we uitgegroeid naar een organisatie die inspeelt op marktontwikkelingen, luistert naar en adviezen uitbrengt aan belanghebbenden in de Nederlandse en Vlaamse zeehavens.
 

Nederlands Loodswezen BV
NLBV is een organisatie die zich specifiek richt op het ondersteunen van registerloodsen in het uitvoeren van hun beroep. De diensten bestaan uit het uitvoeren van administratieve taken en het vervoer van loodsen van en naar zeeschepen. Met ruim 400 betrokken personeelsleden bieden we deze diensten aan. Dit doet NLBV vanuit het kantoor in Hoek van Holland en vanuit de regio´s.


Meer informatie over Nederlands Loodswezen vind je op www.loodswezen.nl.
 

Het Loodswezen. Iets voor jou?
Wil je weten hoe je registerloods kunt worden? Of ben je op zoek naar een uitdagende functie bij de ondersteunende organisatie Nederlands Loodswezen BV? Bezoek dan onze website werkenbijhetloodswezen.nl. Je vindt hier alle informatie over de opleiding tot registerloods en de laatste vacatures.

Al onze vacatures plaatsen we ook op Twitter, Linkedin en Facebook.
 

Job Description

Loodsdienstcoördinator bij het Nederlands Loodswezen
Standplaats: Rotterdam - Rijnmond

 

Nederlands Loodswezen zorgt ervoor dat elk jaar tienduizenden zeeschepen veilig en vlot ván en náár de Nederlandse havens worden geloodst. Ook de Vlaamse havens aan de rivier de Schelde behoren tot ons werkterrein. Aan deze unieke organisatie zijn naast ongeveer 460 loodsen ook circa 400 andere medewerkers verbonden.

 

Voor de afdeling Vloot en Logistiek in de regio Rotterdam-Rijnmond zoeken wij een enthousiaste:

Loodsdienstcoördinator (fulltime)

 

De functie
Het afgelopen jaar zijn zo'n 90.000 loodsreizen uitgevoerd. Als Loodsdienstcoördinator bij het Loodswezen in de regio Rijnmond ben je de spin in het web bij het coördineren  van de dagelijkse operatie. De registerloodsen aan boord van de zeeschepen zorgen voor de veilige en vlotte afwikkelingen van de scheepvaart in de regio Rotterdam- Rijnmond. Als loodsdienstcoördinator zorg je ervoor dat op elk loodsplichtig zeeschip dat de haven in- of uitvaart, op tijd de juiste loods aan boord is. Daarnaast verwerk je alle beschikbare gegevens voorafgaand aan, tijdens en na de loods reis in het planning- en inzetsysteem. Je signaleert afwijkingen en bijzonderheden, lost deze - waar mogelijk - zelfstandig op en voert overleg met de operationeel leidinggevende.
 

De afdeling
De afdeling Loodsdienstcoördinatie opereert vanuit het World Port Center Rotterdam aan de Wilhelminakade te Rotterdam. De functie wordt uitgevoerd in een continudienstrooster.

 

Wij vragen
Je hebt minimaal mbo-werk- en denkniveau. Kennis van de havens en vaarroutes binnen de regio is een pré. Je hebt kennis van en inzicht in logistieke- en planningsprocessen. Je bent besluitvaardig bij het inspelen op wijzigingen in de planning en inzet, stressbestendig voor het plannen onder tijdsdruk en frequent wijzigende gegevens en omstandigheden en beschikt over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen.  Verder beschik je ook over goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.

 

Wij bieden
Een salaris volgens schaal 8 van de cao Nederlands Loodswezen van maximaal € 3.554,- bruto per maand en een ploegentoeslag van € 850,- bruto per maand.

 

Nadere informatie en solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan telefonisch contact op met Elco Oskam - telefoonnummer 088-900 3002. Je schriftelijke sollicitatie kun je richten tot en met 25 april 2019 aan Margot van Veelen, HR adviseur.

 

Klik op de onderstaande 'Solliciteer' button om direct online te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.