Studentska praksa/stipendija

  • Bihaćka ul. 1, 31000, Osijek, Hrvatska
  • Zaposlenici mogu raditi na daljinu
  • Stažiranje

Opis tvrtke

Mi smo Mono, full-service software development tvrtka iz Osijeka. Postojimo 18 godina i danas smo jedni od vodećih hrvatskih izvoznika softvera u cijeli svijet. Iza nas su stotine vrhunskih projekata te zadovoljnih klijenata na svim kontinentima i u različitim branšama. Našem uspjehu svjedoče brojne domaće i međunarodne nagrade. Aktivno smo uključeni u rast i razvoj lokalne IT i akademske zajednice. Jedni smo od pokretača udruge Osijek Software City, a ove jeseni postajemo i prvi stanari budućeg regionalnog tehnološkog središta - IT parka Osijek. Za sve su zaslužni naši ljudi, tim od 100 developera, business analysta, project managera, dizajnera i testera - čiji dio možeš postati i ti!

Opis posla

Mono studentska praksa i stipendija FAQ

- Tko se može prijaviti?
Za Mono stručnu praksu i stipendiju mogu se prijaviti isključivo studenti računarstva i srodnih područja: Odjela za matematiku i FERIT-a Sveučilišta u Osijeku te sličnih fakulteta i studijskih programa izvan Osijeka.

- Zašto baš Mono?
Kroz našu praksu steći ćeš konkretna znanja potrebna za početak rada u struci. Još važnije, imat ćeš priliku učiti od iskusnih i vrhunskih stručnjaka u stabilnoj tvrtki koja kontinuirano raste, niže priznanja te brine o svojim zaposlenicima.

- Koliko traje Mono praksa?
Mono praksa u pravilu traje oko pet tjedana, odnosno 200 sati. 

- Odvija li se Mono praksa online ili uživo?
Inače se Mono praksa u pravilu odvijala u našim uredima, međutim, od početka 2020. godine praksa se realizira u potpunosti remote (online), putem Slacka. Uživo ćemo se vidjeti kada ti budemo uručili diplomu, a ako se istakneš, možda ti već tada ponudimo i posao. :)

- Što ću naučiti na praksi u Monu?
U sklopu Mono prakse steći ćeš i tehničke vještine i soft skilove. Konkretno ćeš na praksi raditi u timu i na stvarnome projektu. Naučit ćeš razvijati web aplikacije u C# i .NET frameworku (BE) te u JavaScriptu u React frameworku (FE); naučit ćeš raditi s Gitom, bazama podataka (SQL, PostgreSQL), naučit ćeš osnove HTTP protokola, ali i kako popraviti pogreške i dogovarati nove značajke. Uz sve navedeno, kod nas ćeš naučiti i osnove project managementa.

- Imam li šansu za zaposlenjem nakon prakse/stipendije?
Da. Ako praksu uspješno završiš i pokažeš nam da te jednostavno moramo zadržati u našem timu, ponudit ćemo ti posao na poziciji Junior web developera (preko studentskog ugovora). Kod nas ćeš imati priliku nastaviti razvijati vještine i stjecati nova znanja o osnovnim i naprednim tehnologijama (AI, machine learning, deep learning...).

- Kako se postaje Mono stipendist?
Sve informacije o stipendijama u tekućoj akademskoj godini potraži u ovom postu: https://www.mono.hr/2020/10/01/Mono-studentske-stipendije-2020/.

Kvalifikacije

Od tebe očekujemo iskustvo u programiranju, osnovno poznavanje web tehnologija i općenito želju za učenjem i usavršavanjem u području novih tehnologija.

Dodatne informacije

Što Mono nudi svojim zaposlenicima?

- osobni i profesionalni razvoj: rad na izazovnim i uzbudljivim in-house i klijentskim projektima baziranima na najmodernijim tehnologijama, u dinamičnom okruženju i poticajnoj radnoj atmosferi uz mogućnost djelomičnog rada remote
- mentorstvo: na svakom početku dobro je imati nekoga tko ti može pomoći i voditi te kroz nove izazove; zato u Monu imamo iskusne i stručne mentore, interne radionice i izazove koji pomažu u jačanju znanja i samopouzdanja
- edukacije & team buildinge: organiziramo team buildinge, odlaske na konferencije i edukacije te angažman u zajednici (Osijek Software City, DIO, Digital Design Academy, KulenDayz, CodeCAMP...)
- konkretna primanja & napredovanje: tražimo iznadprosječne pojedince pa su benefiti u vidu plaća i bonusa, uređaja i softvera, stručnih edukacija, te ulaganja u profesionalni razvoj i ostaloga, također iznadprosječni, motivirajući i primjereni rezultatima rada
- Tim s velikim T: radimo žestoko, ali se i dobro zabavljamo - njegujemo opuštenu atmosferu s minimumom hijerarhije i dobrom energijom u uredu

Posjeti naš website i saznaj više o nama:
mono.hr i mono.software.

Pravila zaštite privatnostiOznaka