Studentska developerska praksa/stipendija

  • Stažiranje

Opis tvrtke

Mono d.o.o. jedan je od vodećih hrvatskih izvoznika softvera te dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za uspjeh u poslovanju. S gotovo 20 godina iskustva rada u brojnim industrijama i uz usklađen tim od više od 150 poslovnih analitičara, developera, dizajnera i testera, pokrivamo sve aspekte projektiranja i izrade softvera. Implementirali smo vrhunska rješenja, kako za startupe s jedinim zaposlenikom, tako i za velike multinacionalne kompanije. Od medicine i farmacije do bankarstva i financija, preko transportnog sektora i energetike, sve do ljudskih resursa, nekretnina ili turizma - imamo znanje, iskustvo i strast za stvaranjem naprednih softverskih rješenja. Aktivno radimo na rastu i razvoju stručne zajednice.

Tražimo nove kolege/stipendiste/praktikante koje ćemo educirati da bi s nama jednako entuzijastično nastavili već postojeće klijentske i interne projekte te donijeli dašak nove energije i originalnih ideja u procesima i projektima koje tek jedva čekamo započeti. 

Opis posla

Mono studentska praksa i stipendija FAQ

- Tko se može prijaviti?
Za Mono developersku stručnu praksu i stipendiju mogu se prijaviti isključivo studenti računarstva i srodnih područja Odjela za matematiku i FERIT-a Sveučilišta u Osijeku te sličnih fakulteta i studijskih programa u Osijeku i izvan Osijeka.

- Zašto baš Mono?
Kroz našu praksu steći ćeš konkretna znanja potrebna za početak rada u struci. Još važnije, imat ćeš priliku učiti od iskusnih i vrhunskih stručnjaka u stabilnoj tvrtki koja kontinuirano raste, niže priznanja te brine o svojim zaposlenicima. 

- Koliko traje Mono praksa?
Mono praksa u pravilu traje oko pet tjedana, odnosno 200 sati. 

- Odvija li se Mono praksa online ili uživo?
Nakon godinu i pol dana prakse u cijelosti remote, zbog pandemije, u 2022. godini vraćamo se na praksu uživo! Praksa će se, osim u slučaju pogoršanja epidemiološke slike, održavati uživo, u našoj novoj poslovnoj zgradi u IT parku Osijek. 

- Što ću naučiti na praksi u Monu?
U sklopu Mono prakse steći ćeš i tehničke vještine i soft skillove. Konkretno ćeš na praksi raditi u timu i na stvarnome projektu. Naučit ćeš razvijati web aplikacije u C# i .NET frameworku (BE) te u JavaScriptu u React frameworku (FE); naučit ćeš raditi s Gitom, bazama podataka (SQL, PostgreSQL), naučit ćeš osnove HTTP protokola, ali i kako popraviti pogreške i dogovarati nove značajke. Uz sve navedeno, kod nas ćeš naučiti i osnove project managementa.

- Imam li šansu za zaposlenjem nakon prakse/stipendije?
Da. Ako praksu uspješno završiš i pokažeš nam da te jednostavno moramo zadržati u timu, ponudit ćemo ti posao na poziciji Junior web developera (preko studentskog ugovora). Kod nas ćeš imati priliku nastaviti razvijati vještine i stjecati nova znanja o osnovnim i naprednim tehnologijama (AI, machine learning, deep learning...).

- Ima li Mono materijale za učenje kao pripremu za posao?
Da. U Mono starter kitu možeš pronaći hrpu korisnih materijala za učenje te sve o tehnologijama koje su nam važne: https://www.mono.hr/2018/04/03/Mono-starter-kit-2018/ (ili guglaj Mono starter kit).

- Kako se postaje Mono stipendist?
Sve informacije o stipendiji potraži u ovom postu: https://www.mono.hr/2021/09/08/Mono-stipendija-2021/.

Kvalifikacije

Praksu ćeš moći uspješno pratiti i završiti ako imaš: osnovno iskustvo u programiranju, osnovno poznavanje web tehnologija i općenito želju za učenjem i usavršavanjem u području novih tehnologija. Bez navedenoga, nažalost, nisi potencijalan kandidat za praksu.

Dodatne informacije

Što nudimo budućim zaposlenicima?

Mentorstvo
Na svakom početku dobro je imati nekoga tko ti može pomoći i voditi te kroz nove izazove, zato u Monu imamo iskusne i stručne mentore, interne radionice, edukacije te izazove koji pomažu u jačanju znanja i samopouzdanja.

Razvoj
Rad na izazovnim i uzbudljivim in-house i klijentskim projektima baziranima na najmodernijim tehnologijama te u poticajnom radnom okruženju.

Konkretna primanja & napredovanje
Tražimo iznadprosječne pojedince pa su benefiti u vidu plaća i bonusa, uređaja i softvera, stručnih edukacija, te ulaganja u profesionalni razvoj i ostaloga, također iznadprosječni, motivirajući i primjereni rezultatima rada.

Tim s velikim T
Njegujemo opuštenu atmosferu s minimumom hijerarhije i dobrom energijom u uredu te potičemo angažman u zajednici kroz organizaciju i sudjelovanje u konferencijama i projekatima. Team buildinga ćemo imati više kada se zdravstvena situacija stabilizira, nadamo se čim prije. 

Još bi te moglo zanimati...

Jedni smo od vodećih hrvatskih izvoznika softvera i aplikacija u cijeli svijet, a radimo većinom za američke klijente. Iza nas su stotine uspješnih projekata (desktop, web, mobile, cloud-based & embedded custom rješenja). U branšama poput medicine, farmacije, veterine, bankarstva, financija, građevine, nekretnina, transporta...
Razvijamo i vlastite proizvode (Baasic, MonoX, eCTD Office, Clokke). Novi projekti naglasak stavljaju na napredne tehnologije kao što su AI, machine learning i data science, a neki od proizvoda na kojima radimo već jesu ili imaju potencijal postati globalno uspješnima.


Jedni smo od inicijatora izgradnje IT parka Osijek, gdje smo uselili u trenutačno najmoderniju poslovnu zgradu toga tipa. Imamo vlastiti stipendijski program za studente te aktivno sudjelujemo u poboljšanju obrazovnih programa.
Za sve su zaslužni naši ljudi - rastući tim od 150 developera, business analysta, project managera, dizajnera i testera.

U Monu bismo voljeli vidjeti i tebe, ako želiš biti dio velike IT priče iz Osijeka!

Pravila zaštite privatnostiOznaka