Senior Transport Customer Service Representative, Back office

 • Cornelis van der Lelylaan, 3147 Maassluis, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor een melkveehouder door robotisering, engineering en boerenkennis te combineren. Daar geloven we in. 

Dat begon 70 jaar geleden met een droom van twee broers in Maassluis. Sindsdien zijn we innovatieve koploper in geautomatiseerde systemen voor melkveehouders over de hele wereld. Met 1.600 gespecialiseerde professionals werken we constant aan nieuwe agrarische revoluties. Dat doen we zowel vanuit onze Campus in Maasluis (het gebouw met de hoogst haalbare duurzaamheidsprestaties van Nederland), maar ook vanuit andere internationale locaties. Samen hebben wij als doel: melkveehouden voor een volgende generatie (ook) interessant maken.

Functieomschrijving

Ben jij degene die ervoor zorgt dat orders, leveringen en de nazorg tot in de puntjes zijn verzorgd? Jij schakelt zowel met internationale Lely Centers, de interne organisatie als leverancier(s) om iedere levering perfect te laten verlopen en de klant het beste te kunnen helpen. Je bent en blijft de ambassadeur voor het Lely Center richting de interne organisatie en vice versa, ook als het even tegenzit.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij je onze Back Office van de Customer Service Desk gaat versterken? Zet jij die extra stap om een goede dienstverlening naar onze klanten te leveren?

Binnen de Back Office is er een Transport & Exportteam dat het uitleverproces bewaakt van de machines uit de fabriek in Maassluis en dat ervoor zorgt dat de gemaakte afspraken met klanten worden nagekomen en opgevolgd.  Dit team coördineert het transport en de export, doet de planning en monitoring van de expeditie, is een luisterend oor voor onze klanten en biedt goede en structurele oplossingen bij eventuele incidenten.

Deze senior functie is verantwoordelijk voor het tijdig verschepen van klant- en interne orders, in nauw overleg met planning, productie en expeditie. Je ondersteunt ook het Backoffice CSD team. Je biedt een correcte oplossing incidenteel, maar je bent ook bezig met structureel inrichten. Verder schakel je regelmatig met de Transport Manager binnen Lely, Proces Expert CSD en Team Lead.

Procesverbetering, projecten leiden vormt ook een belangrijke taak van deze rol. Hiervoor is een brede kennis van export wet- en regelgeving en benodigde documenten belangrijk.

Veel van de communicatie gaat per mail, maar jij weet ook dat als er echt iets geregeld moet worden, een beller altijd sneller is. Op dit moment komen er nog veel administratieve handelingen kijken bij de functie en we werken er hard aan om de komende tijd nog efficiënter te gaan werken. Hier kunnen we maar beter eerlijk over zijn, toch?

Functie-eisen

 • Minimaal 3 jaar werkervaring met transport en/of export van goederen
 • Minimaal hbo denk en -werkniveau, liefst met een commercieel administratieve opleiding;
 • Minimaal twee jaar werkervaring, bij voorkeur in een B-to-B Customer Service Transport afdeling;
 • Engels en Nederlands is echt noodzakelijk
 • Een proactieve houding en stapt makkelijk op afdelingen en stakeholders af om te bespreken hoe jouw klant het beste geholpen kan worden (product management, operations, supply chain, sales);
 • Iemand met een resultaatgerichtheid, flexibel en klantgericht, gedreven om steeds te verbeteren, probleemoplossend en uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Bekendheid met en ERP systemen en kennis om processen en systemen verder te verbeteren;
 • Kennis van Microsoft Office (minimaal Word/Excel).

Aanvullende informatie

Een internationale werkomgeving die gedreven wordt door innovatie en waar voldoende uitdagingen en doorgroeimogelijkheden zijn.

Verder bieden we je:

 • een enthousiast team dat zich gezamenlijk inzet om de beste service aan onze Lely Centers te bieden;
 • de mogelijkheid om de Customer Service Desk verder te verbeteren;
 • voldoende trainingen en opleidingen om jouw baan te verrijken;
 • een gedegen inwerktraject met o.a. bezoek aan een melkveehouder en een Lely Center;
 • #FitatLely programma met (online) sportlessen, masterclasses over thuiswerken en andere activiteiten op het gebied van Body, Mind or Food.

en de lekkerste cappuccino’s bereid door onze eigen barista met verse melk direct van de veehouder.

Privacybeleid