Specialist Farm Management Support Barn & Feeding

 • Cornelis van der Lelylaan 1, 3155 RM Maassluis, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Met de koe als middelpunt ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen.

Lely is al meer dan 25 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Elke dag inspireert Lely haar medewerkers om klanten innovatieve oplossingen te bieden, en een vertrouwde partner te zijn voor lange termijn advies en ondersteuning. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Centers voor verkoop en service op maat, is de Lely Groep actief in meer dan zestig landen.

Functieomschrijving

Heb jij een passie voor techniek en de veehouderij? Zou jij onze boeren willen helpen de Lely voerrobots en onze andere stalproducten te optimaliseren? Als Barn & Feeding specialist snap jij hoe een veehouderij werkt en wat er moet gebeuren om een bedrijf nog succesvoller te runnen.

Belangrijkste taken
In deze rol zorg jij ervoor dat de eindgebruiker optimaal gebruik kan maken van het automatische voersysteem en overige stalproducten. Jij hebt rechtstreeks contact met de specialisten in het veld en soms ook rechtstreeks met de veehouder. De informatie en feedback die jij daar ophaalt pak je op met de collega’s van engineering om producten nog verder te verbeteren. Ook ben je betrokken bij nieuwe productreleases, met jouw expertise kijk je al mee voordat een product de markt opgaat. Je zorgt dat de internationale specialisten alle kennis en kunde in huis hebben om een veehouderij optimaal te ondersteunen, dit doe je door trainingen (koe gezondheid en voermanagement in combinatie met de voerrobot) te maken en te verzorgen, handleidingen en andere middelen te ontwikkelen in samenwerking met marketing & communicatiespecialisten.

Daarnaast:

 • ontwikkel je tools die onze Farm Management Support (FMS) adviseurs in het veld kunnen gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden;
 • ontwikkel en geef je trainingen over Barn & Feeding gerelateerde onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan koe gezondheid, voerkwaliteit, voermanagement, koe signalen en de werking van de voer en barn robots en het management programma;
 • ondersteun je internationaal met opstart projecten van onze producten in nieuwe landen/markten;
 • geef je derdelijns support om te zorgen voor de continuïteit van de veebedrijven.

Functie-eisen

Je hebt interesse in de veehouderij en je vindt het leuk om je te verdiepen in de optimalisatie van veebedrijven. Jij hebt het in je om jouw ideeën uit te werken en deze voor te leggen binnen en buiten jouw team. Juist omdat jij de boer zo goed kent, weet jij wat de boer nodig heeft om zijn/haar veebedrijf naar zijn/haar keuze te optimaliseren. 

Verder heb je:

 • een agrarische bachelor in de richting van voeding (Dronten, Wageningen, Den Bosch of soortgelijks);
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een relevante functie;
 • ambities om internationaal te reizen (20% reistijd);
 • uitstekende Nederlandse en Engels taalvaardigheden (woord & geschrift).

Aanvullende informatie

Een interessante functie waarin je veel vrijheid krijgt om jouw specialisatie op Barn & Feeding verder over te brengen op anderen en ook verder uit te breiden. Je krijgt unieke kansen om ook internationale veehouderijen beter te leren kennen die te maken hebben met andere omstandigheden zoals klimaat maar ook andere producten en wensen. Je hebt de beste combinatie waarin je zowel invloed hebt op nieuwe innovaties en ook bestaande verder verbeterd.  Verder biedt Lely:

 • werken in een internationale omgeving bij één van de meest innovatieve organisaties van Nederland;
 • goede arbeidsvoorwaarden, waaronder 27 vakantiedagen & 13 adv dagen;
 • een open werkomgeving met o.a. flexibele werktijden;
 • vrijheid in het organiseren van je eigen werk;
 • een open cultuur, goede omgeving voor persoonlijke ontwikkeling & groei;
 • samenwerken met professionals die veel weten van techniek en/of melkveehouderij (soms zelf een eigen melkveehouderij hebben), kortom altijd iemand die jouw vragen kan beantwoorden;
 • onze Lely Academy met een aanbod van verschillende opleidingen;
 • een dynamische functie met veel ruimte voor eigen initiatief en invulling.
Privacybeleid