Sr. Business Controller Horeca

 • Enschede, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Werken bij Grolsch is jezelf - samen met je collega's - dagelijks inzetten voor de verbetering en groei van onze organisatie. En natuurlijk voor de tevredenheid van onze klanten en consumenten. We willen mooie momenten bijzonder maken. Dat doen we met energie, passie, focus en plezier.

We houden van uitgesproken collega's met concrete plannen. Collega's die hun verantwoordelijkheid nemen en hun eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan; dagen je uit om te zien wat je kunt en jezelf verder te ontwikkelen. De lat ligt daarbij hoog. Het resultaat telt!

Zodra je bij ons binnenloopt voel je de trots. Trots op onze merken, ons bedrijf, ons vakmanschap en natuurlijk op onze bieren. Dat zit in ons DNA. Net als duurzaam en verantwoord ondernemen, in alles wat we doen. Omdat we geloven dat dat ons - en de wereld om ons heen - verder brengt. 

Echt. Karakter.

Functieomschrijving

Vanuit financiële kennis met het blik op de toekomst onze ambities realiseren en het rendement van Grolsch verbeteren!

 

Hoe? Als Sr. Business Controller Horeca bij Grolsch.

Waarom? Omdat jij graag het gesprek aan gaat met de business vanuit sterke financiële analyses.

Waar? Op onze Brouwerij in Enschede, fulltime.

Met wie? Met het Commercial Finance team.

 

Als Sr. Business Controller Horeca…
… werk je op de afdeling Commercial Finance van Grolsch. Jouw doel? Met jouw team zorg je ervoor dat Grolsch haar ambities binnen Horeca realiseert. Hoe? Door vanuit diepgaande analyses te zorgen dat we in dit kanaal de juiste keuzes maken en ons rendement verbetert. Op welke (financiële) voorwaarden willen wij nieuwe klanten binden bijvoorbeeld. Of van welke klanten kunnen we op basis van cijfers beter afscheid nemen. Alles draagt bij aan het verbeteren van ons rendement. Vanuit financieel perspectief ben jij dus op de hoogte van onze executie plannen en adviseer jij de commerciële business, waar nodig stuur je bij. Vanuit een veelvoud aan data weet je snel tot de kern te komen, en maak je impact door verandering te bewerkstelligen. Dit doe je samen met de Business Controller Horeca & Fixed Costs, waar je in deze rol leiding aan geeft.
 

Dit ga je nog meer doen

 • Je bent het financiële geweten van het Horeca management team en denkt mee bij het bepalen van de strategie op de (middel)lange termijn;
 • Je geeft inzichten en adviezen op basis van analyses op de maandelijkse resultaten en maakt forecasts op basis van laatste trends en ontwikkelingen;
 • Je bent continu op zoek naar mogelijkheden om onze interne processen te optimaliseren en draagt zorg voor juiste beheersing omtrent de financiële en administratieve processen binnen Horeca en Vastgoed;
 • Je beoordeelt en adviseert op een brede manier bij business cases voor verschillende projecten;
 • Je begeleidt de Business Controller Horeca & Fixed Costs bij het opstellen van jaarlijkse budgetten voor zowel Horeca als alle Fixed Cost budgethouders en bij de controlling hiervan.

 

Wij zoeken een Sr. Business Controller met positief kritische houding en die beschikt over overtuigingskracht.
Een echte teamspeler die sterk in zijn/haar schoenen staat en makkelijk zijn weg vindt binnen een commerciële organisatie. Door jouw sterke analytische benadering en door geldende aannames ter discussie te stellen kom je tot scherpe inzichten en je bent daarbij tevens in staat om dit verder te brengen. Daar ligt jouw kracht! Je weet goed om te gaan met deadlines, durft beslissingen te nemen en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Daarnaast voel je je prettig in een complexe omgeving en weet je goed om te gaan met verandering.


Dit neem je mee

 • Een afgeronde wo-opleiding in financiële richting;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring in een rol als business controller;
 • Uitstekende Excel-vaardigheden, kennis van SAP is een pre;
 • Je hebt affiniteit met moderne Business Intelligence systemen;
 • Goede kennis van Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift.

 

An offer you can’t refuse

Werken bij Grolsch betekent samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!

 

Daar zetten we graag een aanbod tegenover waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen:

 • Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen? Wij ook! We besteden daarom aandacht aan je functioneren, doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling.
 • Een goed pensioen en een mooi aantal vakantiedagen zijn vanzelfsprekend.
 • Onze befaamde “huisbier regeling”. Elke maand mag jij 3 kratten bier meenemen uit onze rijke assortiment :-)

 

Wist je dat Grolsch

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • 600 collega’s voor jou heeft in Nederland?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Europe, een sterk en divers merkenportfolio heeft met o.a. Grolsch, Peroni, Meantime en Asahi en diverse iconisch horecapanden verspreid over het land in eigendom heeft?

 

Heb jij de sleutel tot succes en is deze vacature echt iets voor jou?

Wacht niet langer, stuur jouw cv en motivatiebrief en wellicht ontmoeten we elkaar snel!


De werving van deze procedure ligt volledig bij onze partner People Select. Zij nemen naar aanleiding van jouw sollicitatie dan ook graag contact met je op namens Grolsch. 

Privacybeleid