YDP - Jr. Business Controller

 • Enschede, Netherlands
 • Full-time

Company Description

Met passie, trots, karakter en verstand van zaken brouwen we al meer dan 400 jaar ons bier. Daarbij combineren we onze traditie met vernieuwingsdrang en nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We houden van nieuwe uitdagingen en gaan voor premium kwaliteit. Dat doen we met elkaar. We geloven in wie we zijn en we staan voor wat we maken. Succes schuilt voor ons in betrokken samenwerking en gedeeld vakmanschap.

Job Description

Vanuit sterke financiële analyses en overtuigingskracht het verschil maken en ons management voorzien van het juiste advies? Het kan bij Grolsch!
 

Hoe? Als Jr. Business Controller Horeca & Fixed Costs.
Waarom? Omdat jij graag wilt bijdragen aan de realisatie van onze doelstellingen!
Waar? Op onze Brouwerij in Enschede, fulltime.
Met wie? Met het Commercial Finance team.
 

Wil jij met jouw positieve en proactieve houding jouw carrière vormgeven bij Grolsch? Lees snel verder!

Als Jr. Business Controller …
…. Werk je op de afdeling Commercial Finance binnen Grolsch. Jouw doel? Samen met de Business Controller Horeca genereer jij inzichten en aanbevelingen waarmee de resultaten binnen ons Horeca kanaal positief worden beïnvloed. Hoe? Door de omzetontwikkeling te analyseren per regio, merk en klant ten opzichte van onze strategische plannen en budgetten. Daarnaast ben je als Fixed costs Controller verantwoordelijk voor het leveren van gedetailleerde financiële analyses en adviezen aan het Commercieel management. Hiermee zorg je ervoor dat elke euro zo efficiënt mogelijk wordt uitgegeven. Hoe? Door onze kosten te analyseren ten opzichte van de door jou gestelde budgetten, en uiteraard ook door vooruit te kijken.
 

Dit ga je nog meer doen:

 • Je bent continu bezig met het updaten, onderhouden en optimaliseren van onze financiële processen binnen Horeca;
 • Je bent de financiële business partner van het Grolsch Vastgoed team en ondersteunt hen om hun doelen te behalen;
 • Je presenteert periodieke rapportages met managementinformatie aan alle Fixed Cost budgethouders;
 • Je maakt gezamenlijk met deze budgethouders de jaarlijkse afdelingsbudgetten en kunt hierbij met jouw helikopter blik inschatten waar extra geïnvesteerd dient te worden en waar ruimte is om te optimaliseren.

Naast de bovenstaande werkzaamheden hebben wij een ontwikkelprogramma klaar om je verder te ontwikkelen binnen onze organisatie! Lees meer over ons Young Development Program op onze website https://www.koninklijkegrolsch.nl/werken-bij-grolsch. Let op, het YDP zorgt voor een strengere selectieprocedure.


Wij zoeken een analytische Business Controller die streeft naar het maximale.
Een echte teamspeler die sterk in zijn schoenen staat en een gezonde ambitie kent om te blijven verbeteren. Met jouw communicatieve vaardigheden ben je in staat om gedegen advies te geven en beschik je over het analytisch vermogen om vanuit een veelvoud aan data, simpele inzichten en conclusies te genereren. Daar ligt jouw kracht en ga jij impact mee maken! Daarnaast denk je in kansen en oplossingen, en heb je een natuurlijke drang om onze business te begrijpen en om zaken te doorgronden. Ook weet je makkelijk je weg te vinden in de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.


Wat vinden we verder op jouw CV?

 • Een wo-diploma, bij voorkeur in de richting Bedrijfseconomie of andere financiële opleiding;
 • 0-2 jaar relevante ervaring;
 • Sterke affiniteit met data en systemen, je voelt je vooral als een vis in het water met Microsoft Excel. Kennis van SAP is een pré;
 • Bewezen bestuurlijke en/of organisatorische ervaring;
 • Internationale ervaring is een pre.

 

An offer you can’t refuse
Werken bij Grolsch betekent samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!
 

Daar zetten we graag een aanbod tegenover waar je geen ‘nee’ tegen kunt zeggen:

 • Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen? Wij ook! We besteden daarom aandacht aan je functioneren, doorgroeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling. Vanuit deze functie mag jij starten aan ons Young Development Program!
 • Een goed pensioen en een mooi aantal vakantiedagen zijn vanzelfsprekend.
 • Onze befaamde “huisbier regeling”. Elke maand mag jij 3 kratten Grolsch meenemen! :-)


Wist je dat Grolsch:

 

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • 600 collega’s voor jou heeft in Nederland?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Europe en een sterk en divers merkenportfolio heeft met o.a. Grolsch, Peroni, Meantime en Asahi?

 


Heb jij de sleutel tot succes en is deze vacature echt iets voor jou?

Wacht niet langer, stuur jouw CV en motivatiebrief en wellicht ontmoeten we elkaar snel!
Je sollicitatie kun je richten aan Wencke Ellenbroek.
 

Eerst meer weten over Grolsch en jouw toekomstige carrière? Bezoek onze website! 

Privacy Policy