Customer Service Medewerker (Nederlands/frans)

  • Bredabaan 1263, 2900 Schoten, Belgium
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

JYSK is een internationale Retail keten die "alles voor de woning" verkoopt: kwaliteitsproducten met een Scandinavian Look&Feel tegen zeer concurrerende prijzen.

We hebben wereldwijd bijna 3000 winkels in meer dan 50 landen met een gezamenlijke omzet van ruim €3 miljard. In april 2017 openden we de eerste winkels in België en we hebben de ambitie om tot 100 stores te openen, met een tempo van 10 stores per jaar. Momenteel staat de teller op 25 Belgische filialen.

Tot nu toe werden onze klanten telefonisch en digitaal te woord gestaan door onze collega’s op het Nederlandse hoofdkantoor. Op dit moment zijn we op zoek naar een collega die op ons Belgische hoofdkantoor in Schoten – van op afstand – deel zal uitmaken van dit team.

Functieomschrijving

Als Customer Service medewerker ben jij essentieel om ervoor te zorgen dat er jaarlijks duizenden tevreden klanten bij ons shoppen.

Daar zorg jij voor door:

  • Het eerste aanspreekpunt te zijn voor alle online en offline klanten. Je staat hen te woord aan de telefoon, via mail en op sociale media.
  • De klanten te adviseren, informeren en retouren, annulaties en wijzigingen te verwerken.
  • Naast het contact met de klant heb je regelmatig contact met de winkels, district managers en andere afdelingen.

Functie-eisen

Retail en Customer Service: en prachtige combinatie! En jou helemaal op het lijf geschreven want...:  

  • Klantgericht is “your middle name”!
  • Jij denkt in oplossingen in plaats van problemen.
  • Die glimlach van jou is hoorbaar en leesbaar op elke kanaal waarmee je communiceert.
  • Je hebt een sterke talenkennis: je bent perfect tweetalig (NL/FR) en hebt een goede beheersing van het Engels.
  • Om onze klanten een optimale service te garanderen ben jij om de week bereid om op zaterdag te werken.

Kortom: Van de dynamiek op een customer service afdeling krijg jij energie: een ontevreden klant omtoveren in een echte JYSK ambassadeur, achterhalen waar een pakketje blijft, reageren op een social media bericht en ook nog een extra verkoop realiseren bij die ene klant die initieel belde met een klacht? Jij doet het allemaal!

Aanvullende informatie

Qua cultuur kom je terecht in een informele maar professionele organisatie waarin ondernemerschap, collegialiteit en een open en eerlijke aanpak centraal staan.
Het is belangrijk dat je autonoom kan werken, overleg met collega’s zal voornamelijk plaatsvinden over de grenzen heen met Nederland en Denemarken.

Jouw werkplek bevindt zich in Schoten bij Antwerpen. Echter, om een vlotte opstart te verzekeren zal je de eerste weken in Nederland worden opgeleid.  

De openingstijden van onze customer service zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30-18.00 uur en op zaterdag van 8.30-17.00 uur.

 

Video's om te bekijken

Privacybeleid