Webshop Manager B2B

 • Keulsekade 143, 3532 AA Utrecht, Nederland
 • Voltijds

Functieomschrijving

Als Webshop Manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een online strategie, als ook de dagelijkse operatie van het digitale platform. Een mooie uitdaging waarin je invulling gaat geven aan de versnelde digitale ontwikkeling binnen één van de grootste koffie- en theebedrijven wereldwijd. Het e-Business team binnen JDE Professional is verantwoordelijk voor alle digitale activiteiten binnen het zakelijke online kanaal. Dit bestaat momenteel uit het genereren van online leads, de directe verkoop van koffie en thee en het leveren van optimale service aan zakelijke klanten via www.jacobsdouweegbertsprofessional.nl.

Als Webshop Manager ga je je bezig houden met:

 • Het opstellen, realiseren en bewaken van het strategisch & operationeel e-commerce jaarplan;
 • Het ontwikkelen, initiëren en aansturen ((incl. externe partijen) van leadgeneratie campagnes en online marketing campagnes ten behoeve van leadgeneratie;
 • Het digitale media performance budget beheren, waarbij je briefings, analyses, strategie, optimalisaties en evaluaties opmaakt op de onderliggende KPI’s.
 • Trends in de markt, innovaties en kansen vertalen naar nieuwe initiatieven voor het online verkoopkanaal;
 • In samenwerking met de webanalist zorg jij ervoor dat data-inzichten worden gegenereerd waarmee beslissingen en optimalisatieslagen gemaakt kunnen worden en deel je deze inzichten met verschillende stakeholders in Nederland en op Global niveau.

Waar kom je te werken?

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten aan kantoren, overheidsinstellingen, horeca en hospitality, kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit onze ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid. Als Webshop E-Business Manager werk je in het Digital team. In deze functie rapporteer je aan de Maaike Bavinck, Digital Business & Transformation Manager.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Webshop Manager, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Relevante opleiding op HBO-/WO-niveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen e-Commerce, daarnaast ervaring met B2B, CRM, Sales, Lead generatie en campagnemanagement;
 • Kennis en ervaring met Online Media, SEO & SEA, Social, remarketing, A/B testen, conversie optimalisatie, marketing automation, Google Analytics en optimaliseren van Customer Journey en Customer Life Time Value;
 • Kennis van Salesforce, Marketing Cloud en agile/scrum werkmethodes zijn flinke bonuspunten;
 • Overtuigingskracht, resultaatgericht, “can do” mentaliteit, analytisch vermogen en in staat om op enthousiaste wijze kennis over te dragen;
 • Uitstekende projectmanagement skills;
 • Visie op het vakgebied e-commerce en capabel deze visie te vertalen naar een heldere strategie en goede implementatie.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maaike Bavinck, Digital Business & Transformation Manager, bereikbaar op +31 652696022. Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Evy Heldens, Talent Acquisition Specialist.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!

Privacybeleid