Automation Technician / Workflow Manager

 • Leeuwarderweg 1, 8501 ZD Joure, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf


Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. In al die tijd is er natuurlijk veel veranderd. En verandering is goed: het maakt ons beter. We maken nieuwe ambities werkelijkheid en ontdekken andere landen en markten. Altijd met aandacht voor duurzaamheid, ruimte voor elk individu en vanuit ons hart. Tijdens deze zoektocht staat 1 ding centraal: wij willen voor iedereen het perfecte kopje koffie of thee. Vandaag de dag zijn onze koffie- en theeproducten verkrijgbaar in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 merken. Denk aan karaktervolle merken zoals L’OR, Senseo, Douwe Egberts en Pickwick. JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland.

 Hoe is het om voor JDE te werken? Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. We houden van de dialoog en waarderen een goede discussie. We dagen elkaar uit en steunen elkaar. Onze snelle, gerichte en positieve energie houdt ons in beweging. Zo groeien we. Als organisatie, als team en als individu. Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!

Functieomschrijving

Als Automation Technician / Workflow Manager werk je in dagdienst op de afdeling Maintenance afdeling in Joure. Je bent het eerste aanspreekpunt voor Monteurs of Technical Operators. Als er vaker een probleem voordoet, los jij deze op. Je werkt daarom samen met procestechnologen en deelt je kennis met de storingsmonteurs. 

Wat je verder gaat doen

 • In afwezigheid van de NEN3140-installatieverantwoordelijke neem jij deze taak op je; 
 • Je maakt werkvoorraden inzichtelijk (SAP-PM) en maakt optimaliseert dit; 
 • Je bent eigenaar van je eigen gebied. Je zorgt ervoor dat alles werkt en dat we de meeste koffie uit ons productieproces kunnen halen;
 • Je lost storingen in de besturingstechniek op (oa. regelaars, netwerken, PLC-,DCS-, MES- en SCADA-systemen), die zijn opgeschaald door storingsmonteurs;
 • Je optimaliseert de systemen (Siemens TIA en S7) in samenspraak met Technical Operators en procestechnologen.

Waar kom je te werken?
Joure is de plek waar Douwe Egberts ruim 265 jaar geleden is ontstaan. Nog steeds hebben we hier twee van onze belangrijkste fabrieken staan; een koffie- en een theefabriek. Beide fabrieken zijn sterk aan het veranderen. Elke dag streven we er naar een stapje beter te worden om uiteindelijk de best functionerende fabrieken binnen JDE te worden. Jij als Automation Technician speelt daar een ontzettend belangrijke rol.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om nieuwe ideeën uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Automation Technician / Workflow Manager, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Minimaal een afgeronde MBO-4 opleiding, met werkervaring in de procesindustrie. Wij nodigen ook HBO-starters uit om te solliciteren op deze functie! 
 • Je hebt NEN-3140 kennis en ervaring, wat gelijk staat aan het niveau van vakopleiding & energietechniek;
 • Je hebt ervaring met PLC's en bij voorkeur met Siemens TIA, S7 of S5.
 • Je bent leergierig en nieuwsgierig;
 • Door je ervaring houd je in situaties onder druk het hoofd koel en kan jij je kennis goed overbrengen op collega's.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • 13e maand;
 • Goede pensioenregeling;
 • Persoonlijk opleidingsbudget;
 • Korting op de producten van JDE.

Enthousiast?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Tjark van den Heuvel, Maintenance Teamleider, bereikbaar op +31 6 46448299. Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Joost Bakker, Talent Acquisition Specialist.

Een Pre-Employment Screening maakt onderdeel uit van de procedure.

Privacybeleid