Manager Invoicing & Accounts Receivable

 • Keulsekade 143, 3532 AA Utrecht, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Het is verrassend wat er allemaal kan gebeuren door een kopje koffie. Bij JACOBS DOUWE EGBERTS, hebben we er onze missie van gemaakt om dit uit te zoeken. Als Senior Financial Analyst kan jij impact maken door hier onderdeel van te zijn. Onze mensen zijn hier sinds dag een mee bezig en we zijn er dan ook trots op dat we samen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. Ons koffie- en theeportfolio is verkrijgbaar in meer dan 100 landen. We geloven er in dat iedereen de koffie verdient waar hij of zij zo van houdt, wie je ook bent, waar je ook woont of hoe je het drinkt! Kortom: “A coffee for every cup”.

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten aan kantoren, overheidsinstellingen, horeca en hospitality, kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit onze ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid.

Functieomschrijving

De Manager Invoicing & Accounts Receivable is verantwoordelijk voor het aansturen van het Invoicing  en Accounts Receivable team (14 FTE, waarvan 8 direct reports). Je bent verantwoordelijk voor het tijdig en juist uitvoeren van financiële contractafspraken met klanten, het optimaliseren van de Accounts Receivable positie en het zorgdragen voor correcte verslaglegging van deze afspraken ten behoeve van de P&L en de balans. In deze functie rapporteer je aan de Finance Director JDE Professional NL.

 • Je bent verantwoordelijk voor het teammanagement, coaching, sturing en prioriteitstelling;
 • Je bent verantwoordelijk voor een complete, correcte en tijdige uitvoering van de werkzaamheden van het Invoicing Team, waaronder bonus-/malusberekeningen, (uitzonderlijke) prijsindexatie, facturatie en vaste termijnafrekeningen. Hieronder valt ook het team wat zich focust op het proces van registratie, facturatie en rapportage van klantverbruik voor het grootzakelijke klantsegment. Het klantverbruik wordt hierbij gemeten in gedronken kopjes koffie en thee;
 • Je stuurt de Teamlead van het AR team aan, dat diensten verleent voor verschillende entiteiten binnen JDE Nederland met als zwaartepunt JDE Professional NL en JDE Retail NL. Het AR team is verantwoordelijk voor cash management en het credit management proces, waaronder het managen, monitoren en bijsturen van de prestaties van de outsourced partner & incassobureau.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Manager Invoicing & Accounts Receivable, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding in een bedrijfskundige/financiële richting (vereiste);
 • Je hebt 7 jaar of meer ervaring op het gebied van Finance, waarvan 3 jaar als leidinggevende (vereiste);
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Order to Cash en Record to Report processen, alsook met Process Improvement Methodologieën, zoals LEAN; (vereiste)
 • Je bent analytisch en conceptueel met een sterke hands-on operationele mentaliteit;
 • Je bent goed in stakeholdermanagement, werkt klantgericht en communiceert helder en overtuigend in zowel Nederlands als Engels;
 • Je bent kritisch, assertief en tactvol en hebt uitstekend oog voor details, maar stuurt en rapporteert op hoofdlijnen;
 • Ervaring met SAP en Salesforce is een pré.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 4 ADV dagen;
 • Bonus regeling welke kan oplopen tot maximaal 25% (geldt niet voor alle functies);
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

Enthousiast?

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Evy Heldens, Talent Acquisition Specialist.

Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Privacybeleid