Senior Business Analyst

 • Keulsekade 143, 3532 AA Utrecht, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Het is verrassend wat er allemaal kan gebeuren door een kopje koffie. Bij JACOBS DOUWE EGBERTS, hebben we er onze missie van gemaakt om dit uit te zoeken. Als Senior Financial Analyst kan jij impact maken door hier onderdeel van te zijn. Onze mensen zijn hier sinds dag een mee bezig en we zijn er dan ook trots op dat we samen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. Ons koffie- en theeportfolio is verkrijgbaar in meer dan 100 landen. We geloven er in dat iedereen de koffie verdient waar hij of zij zo van houdt, wie je ook bent, waar je ook woont of hoe je het drinkt! Kortom: “A coffee for every cup”.

 

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten aan kantoren, overheidsinstellingen, horeca en hospitality, kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit onze ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid.

Functieomschrijving

De Senior Business Analyst geeft leiding aan 2FTE's en is onderdeel van het Finance team van JDE Professional NL. Hij/zij focust zich met zijn team op het proces van registratie, facturatie en rapportage van klantverbruik voor het grootzakelijke klantsegment. Het klantverbruik wordt hierbij gemeten in gedronken kopjes koffie en thee. Net zoals bij jouw mobiele data leverancier maar dan anders!

Voor deze functie zoeken wij een getalenteerde Finance professional met analytisch vermogen, die er energie van krijgt om zich met datastromen bezig te houden, cross-functioneel te werken en passie heeft voor het optimaliseren van processen. Je hebt affiniteit met Internet of Things en toekomstige innovaties, die het leven van onze klanten makkelijker maken. Herken jij jezelf hierin?  Dan ben jij degene die wij zoeken voor ons team!

Wat je gaat doen

 • Als teamlead ben je verantwoordelijk voor 2 Invoicing Specialisten voor teammanagement, coaching, sturing en prioriteitstelling;
 • Je bent verantwoordelijk voor de volledigheid van de maandelijkse cyclus, die loopt van registratie van verbruik bij klanten tot aan facturatie en rapportages. Dit doe je door het opzetten en uitvoeren van analyses en het meten van KPIs;
 • Je denkt mee over het optimaliseren van het proces, waaronder het implementeren van structurele (IT) oplossingen en door het doen van cross-functionele projecten;
 • Je  werkt cross-functioneel met het Operations team aan het verbeteren van de opname-kwaliteit van verbruik bij de klant, o.a. door het doen van data checks, opstellen van trainingen en feedback loops;
 • Je zorgt voor een complete, correcte en tijdige rapportage over het verbruik naar onze klanten en beantwoordt hier (klant)vragen over.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.


Voor de positie van Senior Business Analyst, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in een bedrijfskundige/financiële richting (vereiste);
 • Je hebt 5 jaar of meer ervaring op het gebied van Finance (vereiste);
 • Je hebt aantoonbare ervaring met Process Improvement Methodologieën, zoals LEAN; (vereiste)
 • Ervaring met SAP en Salesforce is een pré;
 • Je bent goed in stakeholdermanagement en klantgericht;
 • Je bent analytisch en conceptueel met een sterke hands-on operationele mentaliteit.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

Enthousiast?

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Evy Heldens, Talent Acquisition Specialist.

Acquisitie word niet op prijs gesteld, en hier zullen we dan ook niet op reageren.

Privacybeleid