Credit & Collection Teamlead

 • Vleutensevaart, 3532 Utrecht, Netherlands
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Het is verrassend wat er allemaal kan gebeuren door een kopje koffie. Bij JACOBS DOUWE EGBERTS, hebben we er onze missie van gemaakt om dit uit te zoeken. Als Credit & Collection Teamlead kan jij impact maken door hier onderdeel van te zijn. Onze mensen zijn hier sinds dag een mee bezig en we zijn er dan ook trots op dat we samen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. Ons koffie- en theeportfolio is verkrijgbaar in meer dan 100 landen. We geloven er in dat iedereen de koffie verdient waar hij of zij zo van houdt, wie je ook bent, waar je ook woont of hoe je het drinkt! Kortom: “A coffee for every cup”.

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten aan kantoren, overheidsinstellingen, horeca en hospitality, kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit onze ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid.

Functieomschrijving

De Credit & Collection Teamlead geeft leiding aan 4FTEs en is onderdeel van het Finance team van JDE Professional NL. Het team verleent diensten aan JDE Professional NL, JDE Retail NL, E-Business, Export Retail en Global Business Development.

De Credit & Collection Teamlead is verantwoordelijk voor het zo laag mogelijk houden van het openstaand Accounts Receivable (AR) saldo door (pro)actief te sturen op tijdige betaling samen met de outsourced partner.

Word jij enthousiast van samenwerken in een dynamische, klantgerichte omgeving met vele stakeholders en kun jij goed cross-functioneel sturen op resultaat? Lees dan snel verder!

Wat je gaat doen

 • De teamlead is verantwoordelijk voor 2 credit controllers, cash management specialist en AR specialist voor teammanagement, coaching, sturing en prioriteitstelling;
 • Het managen, monitoren en bijsturen van de prestaties van de AR outsourced partner en het incassobureau conform de afspraken in de service level agreement.
 • Het managen, monitoren en bijsturen van alle cash management activiteiten, onderhoud van kredietlimieten & overige AR backoffice activiteiten;
 • Cross functioneel samenwerken met Sales, CustomerExperience & Invoicing om het order-to-cash proces te optimaliseren en specifieke klantcases op te lossen;
 • Zorgdragen voor periodieke rapportages en de maandafsluiting incl. analyse, onderbouwing en AR forecast.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Credit & Collection Teamlead, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in een financiële richting;
 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring, waarvan 3 jaar als leidinggevende binnen een grote/complexe organisatie. Je hebt dan ook ervaring met het samenwerken met afdelingen als Sales, Finance, Marketing etc. Dit is een vereiste;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het aansturen van een outsourced partner;
 • Kennis van SAP is een vereiste, ervaring met Salesforce is een pré;
 • Je communiceert helder, concreet en overtuigend zowel in het Nederlands als in het Engels;

Aanvullende informatie

Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

Enthousiast?

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Karen Bongers, Talent Acquisition Specialist. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Hier zullen we helaas dan ook niet op in gaan.

Privacybeleid