Stage Geschiedenis Jacobs Douwe Egberts

 • Keulsekade 143, 3532 AA Utrecht, Nederland
 • Stagiair

Beschrijving van het bedrijf

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS kan óók jij impact hebben, net als al onze ruim 12.000 gepassioneerde werknemers die actief zijn in meer dan 100 landen. Wij zijn er trots op dat we samen met hen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. De impact die onze werknemers hebben op de organisatie, de merken en zichzelf, draagt bij aan onze wereldwijde belofte: “A coffee for every cup”. Kortom: Wat jij bij ons doet heeft impact. 

Functieomschrijving

Informatie over het Heritage Center D.E

Het Heritage Center D.E is een zelfstandige afdeling binnen Jacobs Douwe Egberts (JDE) en heeft als doel het presenteren en vertellen van het verhaal van (de historie van) Douwe Egberts in verschillende contexten, variërend van nieuwe collega’s (onboarding) en general managers tot de Experience Week en (grote) klanten, niet beperkt tot Nederland en het Nederlands.

Doel is met kennis en passie te inspireren, de merken van Douwe Egberts tot leven te brengen, te “verkopen”. Op deze manier wordt de kracht van (de merken van) Douwe Egberts uit het verleden en heden voor het voetlicht en tot leven gebracht, en raken toehoorders voor de toekomst geïnspireerd.

Hiertoe wordt op innovatieve wijze gebruik gemaakt van de historische collectie, die de kern van de afdeling vormt. Denk aan ansichtkaarten, canvasdoeken, websites, sociale media, films, tijdslijnen, tentoonstellingen en presentaties. Ook wordt actief bijgedragen aan in het oog springende producties van Douwe Egberts, zoals Pickwick commercials en roodmerk verpakkingen.

Wat je gaat doen

 • Het onderhouden van contacten met klanten, zowel intern als extern;
 • Het (ondersteunen bij) geven van rondleidingen in het Heritage Center;
 • Het ondersteunen van het beheer van de collectie, zoals het invoeren van (meta) gegevens in het collectiebeheersysteem (Atlantis van Deventit) en het materieel verzorgen van historische objecten en documenten;
 • Het selecteren van materiaal dat geschikt is voor opname in de historische collectie;
 • Hiernaast is er (beperkte) ruimte voor het uitvoeren van een afstudeeropdracht op het gebied van geschiedenis of communicatie. Er is ook de mogelijkheid om een afstudeeronderzoek te koppelen aan de stage. 

Functie-eisen

Jouw profiel

 • HBO / WO: geschiedenis, Communicatie wetenschappen, kunst geschiedenis 
 • Kennis van het materieel verzorgen en het invoeren van (meta)gegevens van historische documenten en objecten is een pré;
 • Kennis inzake het waarderen van materialen en documenten ter opname in een historische (bedrijfs)collectie is een pré;
 • Bereidheid om te leren en actief om feedback kunnen vragen;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel Nederlands als Engels.

Aanvullende informatie

We bieden

Als je bij ons werkt, maak je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt.

Voor deze stage geldt een standaard JACOBS DOUWE EGBERTS vergoeding voor stagiairs/afstudeerders. De stage is beschikbaar per juni 2020 (exacte startdatum in overleg) en is voor een periode van vier tot zes maanden. Om in aanmerking te komen voor deze stage moet je gedurende de volledige stage ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling. Een online capaciteitentest maakt deel uit van de selectieprocedure.

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Roy Nanhekhan, Specialist Heritage Center, bereikbaar op 06 – 1503 7390. Ben je geïnteresseerd in deze stage, dan kun je online reageren.

Privacybeleid