Social Intelligence Analytics Expert

 • Amstelveenseweg 760, Amsterdam, NH, Netherlands
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Ipsos is één van de grootste marktonderzoeksbureaus ter wereld met vestigingen in meer dan 90 landen. Wij leveren verrassende en unieke inzichten in mensen en markten waarmee we organisaties inspireren en helpen bij het nemen van beslissingen. Onze kracht is dat we daarbij lef tonen en eigenzinnig durven te zijn, maar ook dat we steeds de verbinding zoeken met onze opdrachtgevers.

Bij Ipsos werken professionals die van nature een intellectuele nieuwsgierigheid hebben. We hebben een passie voor wat mensen drijft. Voor ons is onderzoek meer dan informatie alleen. We zoeken altijd naar nieuwe manieren om slim onderzoek te doen en samen met onze klanten tot oplossingen te komen die ertoe doen. Als je echt begrijpt wat mensen beweegt, dan kun je het verschil maken.

Functieomschrijving

Breng jij social intelligence onderzoek in een stroomversnelling?

Ben jij opgegroeid in de digitale wereld en heb jij een enorme passie voor alles wat met social media heeft te maken? Heb jij gevoel voor (markt)onderzoek, ben je enthousiast over de analyse van sociale media content, ben je analytisch en heb je affiniteit met marketing? Wil jij onze sociale media analyse specialist worden en wil je collega-onderzoekers de weg wijzen, en klanten de meerwaarde van social media onderzoek laten zien?

Dan zoeken we jou!

Binnen Ipsos Nederland staat social media onderzoek nog in de kinderschoenen. We horen je al denken, veel kansen tot het ontwikkelen van deze afdeling dus! Dit vraagt om doorzettingsvermogen en ondernemerschap, om samen met je collega’s te bouwen aan deze nieuwe functie en afdeling voor de komende jaren. Heb jij dit in je? Lees dan snel verder!

Functie-eisen

Wat ga je doen?

Je bent de spin in het web als het gaat om SIA (Social Intelligence Analytics) bij Ipsos Nederland. We voeren diverse soorten onderzoeken uit, binnen verschillende afdelingen. Een aantal onderzoekers van deze afdelingen zullen 10-15% van hun tijd aan SIA onderzoek gaan besteden. Jij gaat met hen samenwerken om de Ipsos SIA producten te introduceren op de Nederlandse markt, onze klanten overtuigen van de meerwaarde van deze onderzoeken en deze daarna samen succesvol uitvoeren.

 • Het inspireren en enthousiasmeren van onze klanten en je collega’s als het gaat om social media onderzoek
 • Het schrijven van onderzoeksvoorstellen voor onze klanten, waarin we hun businessvragen beantwoorden aan de hand van onze onderzoekstools & expertise
 • Het uitvoeren van SIA onderzoeksprojecten, samen met je collega’s van de diverse afdelingen. Van project set up, uitvoeren, analyseren, rapporteren tot presenteren bij de klant
 • Aanspreekpunt voor onze Global SIA Community en alle Global kennis delen en door vertalen naar Ipsos Nederland.

Aan wie denken we?

 • Een echte team player, iemand die het leuk vindt om met mensen samen te werken en te enthousiasmeren, zowel collega’s en onze klanten
 • Bij grote voorkeur 3-5 jaar ervaring in de social media omgeving in (online) onderzoek/marketing/advertising
 • Een diploma op zak op academisch niveau
 • Ondernemende en analytische geest, die snel zijn/haar weg vindt binnen de verschillende service lines van de organisatie
 • Iemand die van aan- en doorpakken weet en niet alleen een denker maar ook een doener is
 • Voor deze functie is het nodig dat je de Nederlandse én de Engelse taal uitstekend beheerst

Aanvullende informatie

Wat bieden we jou?

 • Een belangrijke functie bij één van meest innovatieve marktonderzoekbureaus ter wereld.
 • Een interessant portfolio met snel groeiende nationale en internationale klanten.
 • Sterke en innovatieve onderzoeksoplossingen om onze klanten te helpen veel training om jezelf onderzoeksmethoden en professionele vaardigheden eigen te maken.
 • Een inspirerende en internationale werkomgeving die ruime mogelijkheden biedt voor jouw ondernemende geest en frisse ideeën.
 • Veel kansen om te groeien binnen een wereldwijde organisatie.

Hebben we je interesse gewekt?
Dan komen we graag met je in contact. Stuur ons je CV en motivatiebrief (met heldere motivatie waarom jij geschikt bent voor deze rol) door op de sollicitatieknop te klikken.