Accountmanager Partnerships

  • Karel Doormanstraat, Rotterdam, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Tijdens International Film Festival Rotterdam (IFFR) staat de stad twaalf dagen lang volledig in het teken van film. Daar komen niet alleen vele filmbezoekers op af (327.000 bezoeken in 2019), maar ook zo'n 2400 Nederlandse en internationale professionals uit de filmindustrie. Tijdens het festival én door het jaar heen coacht, financiert en ondersteunen we filmmakers via het eigen Hubert Bals Fonds, de jaarlijkse coproductiemarkt CineMart en tal van trainingen.

IFFR kan niet bestaan zonder de betrokkenheid van financiers, partners, begunstigers en ondernemers die het festival een warm hart toedragen. De afdeling Development is verantwoordelijk voor deze inkomsten. In 2021 vieren we de 50ste festivaleditie en dat gaan we groots aanpakken. Met ingang van 1 maart 2020 zoeken we dan ook naar een accountmanager partnerships om bestaande relaties uit te bouwen en nieuwe partners vanaf die editie aan het festival te binden. 

Functieomschrijving

Wat ga je doen? Op basis van de plannen ga je op zoek naar mogelijke samenwerkingspartners. Dat houdt concreet in dat je actief potentiële partners benaderd en deze relaties uitbouwt tot volwaardige relaties voor IFFR. Uiteraard zorg je ook voor het relatiebeheer van bestaande partners en is de administratie altijd op orde. Het nieuwe CRM-systeem wordt je beste vriend. 

De werkzaamheden 

  • Acquisitie is je voornaamste focus. Je maakt gebruik van je eigen netwerk en die van het festival, maar pakt even makkelijk de telefoon om nieuwe partners te interesseren. Je stemt daarbij de ambities van het festival en de behoefte van de partner op elkaar af. 
  • Relatiebeheer is cruciaal om bestaande en nieuwe partners aan je te blijven binden. Gemaakte afspraken komen we na en we geven invulling aan de samenwerking. Daarbij werk je nauw samen met de collega’s van de afdeling Marketing & Communicatie.
  • Het onderhouden en uitbreiden van een netwerk is cruciaal om succesvol te zijn in deze rol. Je vertegenwoordigt het festival en bent op de hoogte van ontwikkelingen (met name in Rotterdam) om hier adequaat op in te kunnen spelen. 
  • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de organisatie, weet wat de plannen zijn, waar de prioriteiten liggen en kan dat perfect vertalen, zowel op papier als in persoon. 
  • Daarnaast is het goed om te weten dat je als accountmanager verantwoordelijk bent voor de organisatie van events voor en door partners. 
  • En tot slot zorgt voor een correcte administratieve afhandeling en betrek je het Hoofd Development waar nodig.

Functie-eisen

Wie we zoeken 
Hoog op ons verlanglijstje staat een netwerker in hart en nieren die in Rotterdam woont of uit Rotterdam komt. Om snel stappen te kunnen zetten, is het belangrijk dat je beschikt over een relevant netwerk in de stad en dat je weet wat er in Rotterdam speelt. 

Als collega zijnde zoeken we naar iemand die zich makkelijk door een organisatie beweegt en zowel intern als extern een fijne gesprekspartner is. Voor deze functie is het heel belangrijk dat je schriftelijke communicatie van een hoog niveau is en dat je wervend kan schrijven. 

Aanvullende informatie

Wat bieden wij jou? 

Je komt terecht in een organisatie dat film ademt en toewerkt naar een groots en feestelijke 50ste festivaleditie. Er liggen prachtige plannen op de plank. In deze functie leer je de festivalorganisatie in de breedte kennen doordat je samenwerkt met verschillende afdelingen. Je komt terecht in een professioneel Development-team met enthousiaste en gedreven collega’s. Daarnaast krijg je de kans om een waardevol netwerk op te bouwen. We bieden een fulltime dienstverband (38 uur) met een aanstelling van één jaar met uitzicht op verlenging. Een bruto maandsalaris van maximaal 3.200,-. 

Interesse? 
Zin om samen met ons de 50ste festivaleditie te vieren? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en curriculum vitae voor 13 januari 2020.