Traffic Coordinator

  • Karel Doormanstraat 278, 3012 GP Rotterdam, Nederland
  • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Onvergetelijke films, onverwachte ontmoetingen en een zeer omvangrijk en divers aanbod aan lange en korte films, evenementen, performances, installaties en afterparty’s, dat is International Film Festival Rotterdam (IFFR). Als initiator en promotor van de onafhankelijke cinema toont en ondersteunt IFFR opkomend en gevestigd talent over de hele wereld. Dat doen wij het hele jaar door, met als een van de belangrijkste pijlers het festival in januari. Het festival trekt jaarlijks circa 330.000 bezoeken. De 49e editie vindt plaats van 22 januari t/m 2 februari 2020 en zal ook dit jaar weer gerealiseerd worden door zo’n 45 vaste medewerkers, 120 tijdelijke krachten en ruim 950 vrijwilligers.
Voor de periode oktober tot het festival is IFFR op zoek naar een:
Traffic Coordinator

Functieomschrijving

Het team Marketing & Communicatie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de marketing-en communicatiestrategie om (nieuw) publiek te bereiken, informeren en enthousiasmeren voor het festival en de filmevenementen door het jaar heen. Gezien de identiteit van IFFR en het brede (film)programma, staan de merkwaarden en zorgen dat de juiste persoon de juiste film ziet hierbij centraal. Als Traffic Coordinator begeleid je de diverse publicaties, uitingen en de vormgeving daarvan die ten behoeve van het festival worden gecreëerd. Dit betreft zowel digitale formats, zoals gifs, als drukwerk zoals folders, signing en bijvoorbeeld menukaarten. Bij al deze projecten coördineer je het gehele proces van A tot Z, dus van concept tot publicatie en distributie, en zorg je ervoor dat alles in goede banen wordt geleid en de deadlines worden gehaald. Je schakelt intern met de verschillende afdelingen, inventariseert wat de behoeftes zijn en vertaald dit naar concrete briefings voor vormgevers en drukkers.

Functie-eisen

Wat ga je doen?

- Is verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van digitale en drukwerk uitingen en stemt dit intern met betrokkenen en ook extern met diverse partijen af.
- Draagt zorg voor de productie van de verschillende digitale en drukwerk uitingen van IFFR, pleegt redactie en bewaakt dit binnen de campagne en IFFR-huisstijl.
- Is contactpersoon richting drukker(s), leveranciers, vormgevers, onderhoudt dit contact gedurende het werkproces en bewaakt het beschikbare budget. De laatste contacten met vormgever(s), de redactie van de diverse media verloopt via de traffic coördinator om zo afgesproken drukwerk deadlines te behalen.

- Schakelt als contactpersoon met externe partijen over marketing & communicatie- gerelateerde zaken zoals de Volkskrantdag, IFFR in Groningen en andere partners.

- Pleegt redactie over hetgeen wordt aangeleverd, waaronder digitale en drukwerk uitingen en controleert het aangeleverde materiaal op inhoud en (technische) instellingen.
- De doelstelling per uiting bewaak je nauwgezet.
- Je verzorgt de distributie van het drukwerk, in het bijzonder de Talks en Art Directions programmaboekjes.
- Stuurt de stagiair Marketing & Communicatie aan op traffic-gerelateerde vlakken.
- Is mede verantwoordelijk voor praktische afhandeling van marketingacties naar verschillende doelgroepen.
- Plant verdeling en logistiek rondom marketing drukwerk, werkt hierin samen met en informeert productie/vrijwilligerscoördinatoren die verantwoordelijk zijn voor uitvoering. 
-Ondersteunen van de afdeling bij algemene marketing en communicatie-zaken.

Aanvullende informatie

Periode:

Deze coördinatierol is als volgt in dagen opgebouwd:
- 3 dagen p.w. in september → 13 dagen
- 4 dagen p.w. in oktober → 19 dagen
- 4 dagen p.w. in november → 16 dagen
- fulltime in december en januari → 32 dagen
- 12 dagen tijdens IFFR
- 3 dagen per week tot eind februari → 12 dagen
Totaal ongeveer 95 dagen


We bieden:
Uitdagend werk, een prettige werkomgeving in hartje Rotterdam, kansen om diverse facetten van één van ‘s werelds grootste filmfestivals te leren kennen (en mede vorm te geven) en natuurlijk een enthousiaste groep mensen om de klus mee te klaren!

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie en CV via de link.

We kijken uit naar je reactie!