Event Producer (freelancer)

  • Karel Doormanstraat 278, 3012 GP Rotterdam, Nederland
  • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Onvergetelijke films, onverwachte ontmoetingen en een zeer omvangrijk en divers aanbod aan lange en korte films, evenementen, performances, installaties en afterparty’s, dat is International Film Festival Rotterdam (IFFR). Als initiator en promotor van de onafhankelijke cinema toont en ondersteunt IFFR opkomend en gevestigd talent over de hele wereld. Dat doen wij het hele jaar door, met als een van de belangrijkste pijlers het festival in januari. Het festival trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoeken. De 49e editie vindt plaats van 22 januari t/m 2 februari 2020 en zal ook dit jaar weer gerealiseerd worden door zo’n 45 vaste medewerkers, 120 tijdelijke krachten en ruim 900 vrijwilligers.


Voor onze afdeling Productie hebben wij per oktober 2019 ruimte voor een:

Functieomschrijving

EVENT PRODUCER (Freelancer)

Concert- en congresgebouw De Doelen is het kloppend hart van het festival. 12 dagen lang worden er in alle zalen een groot aantal verschillende evenementen georganiseerd voor publiek, film professionals en andere relaties. Naast grote evenementen zoals de openings- en slotavond moet je bijvoorbeeld denken aan CineMart, de jaarlijkse co-productie markt van het festival, de Volkskrantdag en een groot aantal hospitality bijeenkomsten.

Wat ga je doen?
Als Event Producer ga jij zorg dragen voor een efficiënte coördinatie en productie van deze events in concert- en congresgebouw De Doelen. Dit houdt onder andere in:
● Fungeren als intern aanspreekpunt en zorg dragen voor afstemming van alle events die in de Doelen worden georganiseerd;
● Organiseren van diverse evenementen, in samenwerking met IFFR’s eigen horeca team, productie, Filmtechniek, Locatiemanagement en de Bouwploeg alsook met diverse externe leveranciers en het personeel vanDe Doelen;
● Opstellen van draaiboeken en callsheets voor diverse events;
● Begeleiden van op- en afbouw van de evenementen, met zorg voor een tip-top uitstraling van de locatie;
● Zorg dragen voor een goed verloop van de evenementen;
● Opstellen van event rapportages na afloop van de evenementen;
● Opstellen van werkafspraken tussen diverse uitvoerende onderdelen van productie, met name rond het gebruik van eventplanner en festival database Fiona;
● Doorontwikkeling event module in eventplanner en festival database Fiona;
● Evaluatie en overdracht na afloop van het festival.

Functie-eisen

Wie ben jij?
▪ Je hebt affiniteit met de culturele sector en/of evenementen en hebt professionele ervaring opgedaan hierin;
▪ Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, zowel intern met collega’s als extern met relaties;
▪ Je hebt een sterk servicegerichte instelling en schept er genoegen in een zo’n mooi mogelijk event neer te zetten voor iedere relatie. Inhoudelijke inbreng en mede vormgeven van de events stellen we zeer op prijs;
▪ Je bent secuur, snapt het belang van een goede afstemming van events met andere  afdelingen, en een goed draaiboek;
▪ Je bent planmatig, praktisch en hands-on;
▪ Onze voorkeur gaat uit naar een freelancer (loondienst is bespreekbaar) die in Rotterdam woonachtig is en een persoon die flexibel en bereid is om met name vlak voor en tijdens het festival wat langere dagen te maken.

Aanvullende informatie

Periode en aantal uren:
In overleg, ongeveer 85 dagen, startend half oktober tot en met november (3/4) dagen per week), en december tot en met februari (5 dagen per week).


We bieden:
Uitdagend werk, salaris, een prettige werkomgeving in hartje Rotterdam, kansen om diverse facetten van één van ‘s werelds grootste filmfestivals te leren kennen en vorm te geven en natuurlijk een enthousiaste groep collega’s om de klus mee te klaren!


Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie en CV via de link. Mocht je vragen hebben, neem dat gerust contact op met Adam Verhaar, Hoofd Productie via 010 890 90 90. 

We kijken uit naar je reactie!