Producer Hospitality Events (Freelancer)

  • Karel Doormanstraat 278, 3012 GP Rotterdam, Nederland
  • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Onvergetelijke films, onverwachte ontmoetingen en een zeer omvangrijk en divers aanbod aan lange en korte films, evenementen, performances, installaties en afterparty’s, dat is International Film Festival Rotterdam (IFFR). Als initiator en promotor van de onafhankelijke cinema toont en ondersteunt IFFR opkomend en gevestigd talent over de hele wereld. Dat doen wij het hele jaar door, met als een van de belangrijkste pijlers het festival in januari. Het festival trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoeken. De 49e editie vindt plaats van 22 januari t/m 2 februari 2020 en zal ook dit jaar weer gerealiseerd worden door zo’n 45 vaste medewerkers, 120 tijdelijke krachten en ruim 900 vrijwilligers.


Voor onze afdeling Productie hebben wij per oktober 2019 ruimte voor een:

Functieomschrijving

PRODUCER HOSPITALITY EVENTS (Freelancer)

Wat ga je doen?
▪ Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van een aantal kleine en grote events, waaronder:
           o De Tiger Business Night: deze inmiddels beroemde avond staat in het teken van                    een heerlijk diner voor 200 man met daarna een film en feestelijke borrel;
           o De eigen events van de Tiger Business Lounge die met hun relaties
              komen dineren of borrelen op het festival;
           o Een aantal grote en kleine events voor verschillende partners en
              (zakelijke) relaties van het festival;

Dat doe je door goed samen te werken met de afdeling Development om te inventariseren wat de wensen van de partners zijn en door een goede interne afstemming met de afdeling Productie, Horeca en Programma. Verder richt je je op:

  • Het meedenken over het aanbod, de creatieve invulling en hoe onze service te verbeteren;
  • Het onderhouden van contact met de belangrijke relaties van het festival
  • en zorgen dat intern iedereen goed wordt geïnformeerd.
  • Zaken als een soepele planning van de events, het opstellen van
  • draaiboeken, het verzorgen van de administratieve afhandeling,
  • waaronder de facturatie na afloop van het festival.

Functie-eisen

Wie ben jij?
▪ Je hebt affiniteit met de culturele sector en/of evenementen en hebt professionele ervaring opgedaan hierin;
▪ Je beschikt over sterke en prettige communicatieve vaardigheden, en zet die zowel intern als extern effectief in;
▪ Je bent heel servicegerichte instelling en haalt echt voldoening uit het neerzetten van een zo geslaagd mogelijk event;
▪ Je bent secuur, want je snapt het belang van een goede afstemming van events met andere afdelingen, en zaken als een goed draaiboek en een nauwkeurig facturatie overzicht;
▪ En je woont idealiter in Rotterdam waarbij je bereid bent om met name vlak voor en tijdens het festival wat langere dagen te maken.

Aanvullende informatie

Periode en aantal uren:
▪Je werkt 50 werkdagen gedurende de periode oktober t/m eind februari, waarbij je begint met 1 dag per week in oktober oplopend naar 4 dagen in januari en fulltime tijdens het festival van 22 januari t/m 2 februari 2020. Dit kan zowel als freelancer als in loondienst.


We bieden:
Werken in een gemotiveerd, gezellig team voor een groot en internationaal festival. Het werk is uitdagend, veelzijdig en in hartje Rotterdam. Je krijgt de kans om diverse facetten van één van ‘s werelds grootste filmfestivals te leren kennen en vorm te geven. Samen met natuurlijk een enthousiaste groep collega’s om de klus mee te klaren!


Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie en CV via de link. Mocht je vragen hebben, neem dat gerust contact op met Adam Verhaar, Production Manager via 010 890 90 90. 

We kijken uit naar je reactie!