Producent Locaties (freelancer)

  • Karel Doormanstraat 278, 3012 GP Rotterdam, Nederland
  • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Onvergetelijke films, onverwachte ontmoetingen en een zeer omvangrijk en divers aanbod aan lange en korte films, evenementen, performances, installaties en afterparty’s, dat is International Film Festival Rotterdam (IFFR). Als initiator en promotor van de onafhankelijke cinema toont en ondersteunt IFFR opkomend en gevestigd talent over de hele wereld. Dat doen wij het hele jaar door, met als een van de belangrijkste pijlers het festival in januari. Het festival trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoeken. De 49e editie vindt plaats van 22 januari t/m 2 februari 2020 en zal ook dit jaar weer gerealiseerd worden door zo’n 45 vaste medewerkers, 120 tijdelijke krachten en ruim 900 vrijwilligers.
Voor onze afdeling Productie hebben wij per oktober 2019 ruimte voor een:

Functieomschrijving

PRODUCENT LOCATIES (freelancer)

Tijdens de 12 dagen van het festival vertonen we ruim 500 films en vinden er bijna honderd evenementen plaats, verspreid over diverse locaties (diverse bioscopen, theaters en concert- en congresgebouw De Doelen).


Wat ga je doen?
Als Producent Locaties ben je verantwoordelijk voor de productie van de hierna genoemde locaties: Pathé Schouwburgplein, Oude Luxor, Nieuwe Luxor, Theater Rotterdam Schouwburg, KINO, Cinerama en LantarenVenster. In je functie wordt je in de laatste fase van de voorbereidingen en tijdens het festival ondersteunt door een collega of assistent, rekening houdend met de omvang van de opdracht. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:
● De tijdelijke festivalorganisatie in elke locatie vormgeven door het werven,
selecteren en instrueren van Locatiemanagers en de aanwezige vrijwilligersgroepen, in  nauwe samenwerking met de Vrijwilligerscoördinatoren;
● Verantwoordelijk voor de uitvoering van het toegangsbeleid en zaalprotocol bij alle evenementen en filmvertoningen; 
● Verzorgen van de aankleding en inrichting van de locaties;
● Opstellen van draaiboeken voor de op- en afbouw van locaties in nauwe samenwerking met de Facilitair Producent en Hoofd Bouwploeg;
● Produceren van alle evenementen op de locaties;
● Opstellen van de planning van werkzaamheden in overleg met de productie afdeling;
● Bewaken de toegekende deelbudgetten;
● Rapporteren van de voortgang aan het Hoofd Productie;
● Evaluatie en overdracht na afloop van het festival.

Functie-eisen

Wie ben jij?
▪ Je hebt affiniteit met de culturele sector en/of evenementen en hebt professionele ervaring opgedaan hierin;
▪ Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Hierdoor schakel je gemakkelijk zowel intern met collega’s als extern met relaties;
▪ Je hebt een sterk servicegerichte instelling en schept er genoegen in een zo’n mooi  mogelijk event neer te zetten voor iedere relatie;
▪ Je bent secuur, snapt het belang van een goede afstemming van events met andere afdelingen, en een goed draaiboek;
▪ Je bent planmatig, praktisch en hands-on;
▪ Onze voorkeur gaat uit naar een freelancer (loondienst is bespreekbaar) die in Rotterdam woonachtig is en een persoon die flexibel en bereid is om met name vlak voor en tijdens het festival wat langere dagen te maken.

Aanvullende informatie

Periode:
In overleg, ongeveer 95 dagen. Oktober tot en met november (3 à 4 dagen per week), en december tot en met het festival (full time) februari (4 dagen per week).


We bieden:
Uitdagend werk, salaris, een prettige werkomgeving in hartje Rotterdam, kansen om diverse facetten van één van ‘s werelds grootste filmfestivals te leren kennen en vorm te geven en natuurlijk een enthousiaste groep collega’s om de klus mee te klaren!


Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie en CV via de link. Mocht je vragen hebben, neem dat gerust contact op met Adam Verhaar, Production Manager via 010 890 90 90. 

We kijken uit naar je reactie!