Stagiair(e) Beeldredactie

 • Karel Doormanstraat, 3012 Rotterdam, Nederland
 • Stagiair

Beschrijving van het bedrijf

Onvergetelijke films, onverwachte ontmoetingen en een zeer omvangrijk en divers aanbod aan lange en korte films, evenementen, performances, installaties en afterparty’s: dat is International Film Festival Rotterdam (IFFR). Als initiator en promotor van de onafhankelijke cinema toont en ondersteunt IFFR opkomend en gevestigd talent over de hele wereld. Dat doen wij het hele jaar door, met het festival in januari als een van de belangrijkste pijlers. Het festival trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoeken. De 49ste editie van IFFR vindt plaats van 22 januari t/m 2 februari 2020 en wordt ook dan weer gerealiseerd door zo’n 45 vaste medewerkers, 120 tijdelijke krachten en ruim 900 vrijwilligers.

 

Wil jij ervaring opdoen bij een van de grootste en meest innovatieve en inspirerende festivals van Nederland? Dat kan, want IFFR zoekt stagiairs!

Met ingang van oktober 2019 zijn wij op zoek naar een:

Als Stagiair Beeldredactie ondersteun je collega’s die verantwoordelijk zijn voor beeld in de verschillende uitingen en ben je onderdeel van de Redactie Programma-informatie. Die redactie is verantwoordelijk voor de totstandkoming en presentatie van informatie (tekst en beeld) over de door IFFR geselecteerde films en filmmakers, kunst, talks en masterclasses en events in onder meer de IFFR Programmabijlage, de website, de IFFR Catalogus en op het YouTube-kanaal. Je werkt nauw samen met de Hoofdredacteur Programma-informatie, de Stagiair Tekstredactie, de Coördinator Online en de Marketing Coördinator. Extern zijn er ongeveer 25 auteurs, vertalers en eindredacteuren aan het werk voor de programma-informatie van IFFR.

Functieomschrijving

 • Redactievaardigheden ontwikkelen zoals organiseren, research doen en beeld bewerken, selecteren en publiceren.

 • Verzamelen, bewerken, verwerken en archiveren van publiciteitsmaterialen over films en filmmakers, kunst, talks en masterclasses en events.

 • Beheren van de filmstills, director’s portraits en trailers van de selectie IFFR 2019-2020 en beeld selecteren voor diverse festivalpublicaties.

 • Assisteren bij verdere werkzaamheden betreffende de presentatie van de selectie IFFR 2019-2020 in de verschillende uitingen, zoals de Programmabijlage en de Catalogus (print/online).

Functie-eisen

 • Je volgt een opleiding op het gebied van journalistiek, redactie, film, kunst, cultuur, media.

 • Je hebt ervaring met het bewerken van beeldmateriaal (bij voorkeur Photoshop).

 • Je beschikt over uitstekende organisatorische vaardigheden.

 • Je hebt affiniteit met IFFR en/of (arthouse) films.

 • Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse- en Nederlandse taal in woord en geschrift.

 • Je durft initiatief te nemen.

 • Je bent doortastend, nieuwsgierig, nauwkeurig, creatief en stressbestendig. En bovenal ben je een teamspeler!

 • Je woont in Rotterdam of omgeving.

Aanvullende informatie

Stageperiode: De stage Beeldredactie is voor een periode van 4 maanden (7 oktober 2019 t/m 7 februari 2020). In oktober en februari betreft het een stage van 2 dagen per week, in november 3 dagen per week, en in december en januari 5 dagen per week.
Let op: het zwaartepunt van de stage ligt in de laatste twee weken van december en de eerste twee weken van januari.   

Stagevergoeding: De stagevergoeding bedraagt €300 bruto per maand op basis van een fulltime aanstelling.

Interesse?

Lijkt het jou wat om mee te werken aan een van de mooiste festivals van Nederland? Stuur ons dan zo spoedig mogelijk je motivatie en CV via de sollicitatieknop op onze website. 

We kijken uit naar je reactie!