Relatiebeheer & back-office

 • Karel Doormanstraat, 3012 Rotterdam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Tijdens International Film Festival Rotterdam (IFFR) staat de stad twaalf dagen lang volledig in het teken van film. Daar komen niet alleen vele filmbezoekers op af (327.000 bezoeken in 2019), maar ook zo'n 2400 Nederlandse en internationale filmprofessionals zoals regisseurs, filmproducenten en journalisten. Tijdens het festival én door het jaar heen coacht, financiert en ondersteunen we filmmakers via het eigen Hubert Bals Fonds, de jaarlijkse coproductiemarkt CineMart en tal van
trainingen voor filmprofessionals. IFFR kan niet bestaan zonder de betrokkenheid van financiers, partners, begunstigers en ondernemers die het festival een warm hart toedragen. De afdeling Development is verantwoordelijk voor de inkomsten uit de zakelijke en particuliere markt, inclusief
fondsen, om te zorgen dat we nu en in de toekomst filmtalent ondersteunen en deze
makers een podium kunnen bieden om hun werk aan een breed en gevarieerd publiek
te tonen.

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Development ben je onze rots in de branding. Je hebt een goed overzicht van de werkprocessen, implementeert het communicatieplan en houdt de planning nauwlettend in de gaten. Waar mogelijk ondersteun je het team bij het schrijven van proposities, rapportages en doe je onderzoek. Behalve een sterke back-office onderhoud je relaties met begunstigers en partners van het festival. Daarnaast pak je een aantal belangrijke projecten op.

Relatiebeheer:

 1. Het verzorgen van de administratie van relaties van het festival die onder de verantwoordelijkheid vallen van de afdeling Development. Denk aan vastleggen van schenkingsovereenkomsten, opmaken van contracten en het verzorgen van privileges, zoals uitnodigingen voor events of het maken van een filmprogramma op maat.
 2. Je ontfermt je over het communicatieplan en voert dit waar mogelijk zelfstandig uit. Dit kan gaan om zowel het bijhouden en optimaliseren van tekst en beeld op de website als het schrijven van gepersonaliseerde nieuwsbrieven.
 3. Vervolgens ben je actief betrokken bij het (mede)organiseren van events voor partners en particuliere relatiegroepen. Je maakt niet alleen een plan voor de organisatie van het event zelf, maar komt ook met ideeën over opvolging en gewenste resultaten.
 4. Je bent binnen de afdeling verantwoordelijk voor het CRM-systeem en de optimalisatie daarvan.

Projecten:

Een aantal interessante projecten maken een onderdeel uit van je takenpakket. Zo ben je nauw betrokken bij wervingscampagnes. In samenwerking met het Hoofd Development ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van deze acties en opvolgend relatiebeheer. Je maakt analyses en komt met voorstellen over verminderen van retentie. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor nalatenschappen aan IFFR. Je bent zodoende op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de fondsenwerving over dit onderwerp en komt actief met voorstellen hoe dit onder de aandacht te brengen. Tot slot ben je verantwoordelijk voor de aanvragen, de communicatie en verder relatiebeheer met de ambassades waar het festival mee samenwerkt. Je speelt een rol in de verbinding met ambassadeurs binnen het festivalprogramma en denkt mee in het verder uitbreiden van ons internationale netwerk.

Functie-eisen

 • Je beweegt makkelijk door de organisatie en bent graag in de breedte betrokken bij diverse projecten en plannen. De nadruk op het ontwikkelen van relaties, zowel intern als extern, is voor jou belangrijk in deze functie.
 • Communicatie is je sterkste punt. Je wordt gezien als een prettige gesprekspartner, want je weet de juiste toon aan te slaan bij de verschillende relatiegroepen. Zoals je kan verwachten van deze functie is je schriftelijke communicatie van een hoog niveau. Je hebt een vlotte pen, schrijft foutloos in het Nederlands en het Engels en weet hoe je wervend moet schrijven.
 • Je bent resultaatgericht en proactief. Wat je niet weet dat kun je immers leren.
 • Je signaleert kansen (leest de krant), bent creatief in zowel het bedenken van voorstellen als in het oplossen van problemen.

Extra informatie

Wat kun je van ons verwachten

 • Veel ruimte voor initiatieven en ideeën in een breed georiënteerde functie waar je veel kan leren. Dit is een ideale functie om je in de breedte te ontwikkelen.
 • Het vergroten van je kennis over fondsenwerving en het opbouwen van een waardevol netwerk, ook buiten de organisatie.
 • Een professioneel team in een informele sfeer.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan zo snel mogelijk je motivatie en CV via de onderstaande link. We kijken uit naar je reactie!