Sustainability Compliance Auditor

  • Älmhult, Sweden
  • Full-time

Company Description

IKEA erbjuder väldesignade och funktionella heminredningsprodukter till så låga priser så att så många människor som möjligt har råd med dem. Vårt inköpsarbete innebär att köpa in, producera och distribuera IKEAs sortiment till lägsta möjliga kostnad, högsta möjliga kvalitet samt producerat enligt bra sociala och miljömässiga villkor. Vi ingår i Purchasing and Logistics Area North som är ett av åtta Inköps- och Logistikområden inom IKEA och våra medarbetare är baserade i Älmhult, Dortmund, Kaunas och Moskva.”

Vi söker en Sustainablity Compliance Auditor till vårt Älmhultsteam inom Purchasing and Logistics Area North med basering i Älmhult, Sverige.

I det här jobbet är du med och utvecklar vår affär och vårt uppdrag att stödja inköpsteam och leverantörer i de nordiska länderna samt ser till att tillverkningen av våra IKEA produkter möter högsta tänkbara standard på miljö- och hållbarhetsområdet, vilket även inkluderar arbetsförhållanden och sociala villkor.

IWAY - ”the IKEA Way on Purchasing Home Furnishing Products” - är vår uppförandekod som tillsammans med vår hållbarhetsstrategi ”People and Planet Positive 2030” utgör ledstjärnan i vårt dagliga hållbarhetsarbete.

Job Description

Uppdraget
• Planera och utföra IWAY auditering/revisioner hos existerande och nya leverantörer 
• Stödja samt coacha leverantörer och inköpsteam i deras löpande uppföljnings- och utvecklingsarbete
• Delta i affärsutvecklingsarbete med specialistkunskaper i hållbarhets- samt miljö- och arbetslivsfrågor
• Vara en god IKEA-ambassadör genom att förkroppsliga våra värderingar i det dagliga arbetet

Qualifications

Vi sätter stort värde på följande egenskaper: 

• Stark passion för hållbarhets-, miljö- samt arbetslivsfrågor
• Analytisk, systematisk och en övertygande kommunikatör
• Förståelse för IKEAs affärsmodell och hur vi bäst tillgodoser våra kunders förväntningar på hållbarhetsområdet
• Erfarenhet av auditering/revision är ett plus
• Kunskap samt erfarenhet av affärs- och industriprocesser är önskvärt
• Körkort, typ B
• God kunskap om arbets- och miljölagstiftning i de nordiska länderna
• Flytande svenska och mycket god engelska är ett krav och en förutsättning för att lyckas i jobbet. Kunskaper i något av de andra nordiska språken är en stor fördel eftersom vårt arbetsområde sträcker sig över hela Norden, inklusive Island.

Vi växer tillsammans!

Vi förväntar oss att du passionerat arbetar med vår uppförandekod IWAY. Du har förmåga att utveckla en stabil och positiv relation med våra leverantörer och inköpsteam samt har energi, vilja och kapacitet att utveckla både affär och människor.
Du är strukturerad och kan självständigt kombinera teori och praktik samt att hålla utlovade tidsplaner. Vårt uppdrag sker till stor del sker ute hos leverantörer så du är inte främmande för intensivt resande.

I gengäld erbjuder vi en stor variation av uppgifter i en trevlig, icke-hierarkisk och internationell atmosfär med fantastiska utvecklingsmöjligheter. 

Vi ser fram emot ditt bidrag till IKEAs framtida tillväxt!

Additional Information

Vänligen notera att denna vakans är i Älmhult, Sverige, i hjärtat av IKEA. Vi ser fram emot din ansökan, CV och introduktionsbrev, på engelska, senast 27 augusti 2021.

Ifall du har frågor kring själva jobbet, kontakta rekryterande chef Mattias Lövgren på [email protected] Om du har frågor om själva rekryteringsprocessen, kontakta vår rekryterare Aivita Grockyte på [email protected]

Privacy Policy