Produktionscontroller, IKEA Industry Älmhult

  • Älmhult, Sverige
  • Heltid

Jobbeskrivning

IKEA har en vision – Att skapa en bättre vardag för de många människorna. Det är utifrån den visionen som IKEA har utvecklats till ett ständigt växande heminredningsföretag som erbjuder ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga inredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt har råd att köpa dem.
IKEA Industry Älmhult AB bidrar till ”IKEA familjen” med ca 275 medarbetare där vi årligen tillverkar ca 7,5 miljoner lackerade köksfronter. Vi har en modern, automatiserad produktion i Älmhult där Lean genomsyrar allt vi gör.

Får du energi av att vara där det händer? Att gå ut i produktion och se, känna och förstå hur verksamheten fungerar? Har du ett analytiskt och nyfiket sinne där du vill jobba verksamhetsnära med möjlighet att bidra till ett lönsamt produktutbud och en kostnadseffektiv produktionsprocess? Är du en sann ambassadör för våra värderingar på IKEA?
Om svaret är ja, fortsätt läsa, för det kan vara så att vi har en perfekt roll för just dig!

En dag i livet med oss!
Som produktionscontroller hos oss ingår du i vårt ekonomiteam samtidigt som du är en viktig business partner till produktion och supply chain. I rollen bidrar du till att säkerställa en kostnadseffektiv produktion och ett lönsamt produktutbud genom relevanta analyser och rekommendationer. Du driver förbättringar i kostnadsstruktur samt investerings- och utvecklingsprojekt. 
Några av de arbetsuppgifter som ingår är:

  • Budget och prognosarbete
  • Identifiera kostnader och driva förbättringsarbetet inom detta område 
  • Utveckla och upprätthålla korrekta produktkalkyler
  • Supportera vid lagervärdering    
  • Beräkna, prognosticera och följa upp investerings- och kostnadsbesparingsprojekt 
  • Följa upp och rapportera materialkostnadsutveckling
  • Läsa och skapa tillverkningsstrukturer

Så vem är du?
Vi söker dig som är en erfaren controller i kombination med en akademisk examen i ekonomi eller motsvarande. För att lyckas i rollen behöver du ha god förståelse för ekonomiska flöden. Du har erfarenhet av att arbeta i närhet till produktion och det är meriterande om du har erfarenhet från Lean Production. Du är en utmärkt användare av Microsoft Office, du har erfarenhet från moderna affärssystem och en förmåga att se kopplingar till kringsystem. Det är meriterande om du har erfarenhet från M3 och Qlikview. Du uttrycker dig väl i svenska och engelska i både tal och skrift. 
Du är en person som är genuint intresserad av produktion och till dina styrkor hör att du är duktig på att sätta dig in i och skapa förståelse för verksamheten. Du är strukturerad och analytisk med förmåga att se samband och du har ett undersökande sinne. Din drivkraft gör att du kommer framåt och med din goda kommunikationsförmåga bidrar du till att inspirera andra i din omgivning i de projekt och förbättringar som du arbetar med. För oss på IKEA är det alltid viktigast att du delar våra värderingar. Det innebär att du precis som vi tror på ett ledarskap genom det goda exemplet och att du strävar efter att utvecklas så att vi imorgon är något bättre än vi är idag.

Har du frågor om tjänsten kontakta Ekonomichef Philip Adamsson, 076 188 41 50. För facklig information kontakta Ulf Johansson Unionen, 073 048 68 20.

Urval sker löpande och rekryteringen kan komma att stängas när vi hittat rätt kandidat så passa på att skicka in din ansökan redan idag. Sista datum för ansökan är den 27 augusti. Välkommen att söka!

 

 

 

Integritetspolicy