Sommarpersonal som Truckförare

 • Hultsfred, Sweden
 • Heltid

Företagsbeskrivning

Sommarpersonal som Truck- eller hjullastarförare med möjlighet till förlängning, till Division Boards, IKEA Industry Hultsfred AB
5-skift

Du ser saker lite annorlunda, det gör vi också. Vi tror på att dina värderingar är viktigare än vad ditt CV är. Vi erbjuder positioner som kommer att utmana dina förmågor och låta dig växa. Välkommen att se saker lite annorlunda tillsammans med oss!
 
Har du ett teknikintresse? Gillar du att arbeta i team? Vill du vara del av något stort? Då letar IKEA Industry Hultsfred efter dig!

På IKEA Industry Hultsfred, division Boards, tillverkar vi spånskivor i en helautomatiserad produktionsanläggning. Våra spånskivor används sedan till produktion av flera olika IKEA möbler, bl.a. PAX garderober och Billy bokhyllor. Arbetstiden är förlagd i 5-skift (2 förmiddagar, 2 eftermiddagar, 2 nätter och därefter 4 lediga dagar) och omfattar sommarperioden juni till augusti. Vissa av tjänsterna kommer att tillsättas omgående och efter sommarperioden finns det stor möjlighet till förlängning.

Jobbeskrivning

Om jobbet

IKEA erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett växande företag med en bärande affärsidé. Du får möjlighet att vidareutveckla dina yrkeskunskaper i ditt dagliga arbete, och att arbeta i en internationell miljö där människan och gemenskapen är centrala värden.

Som truckförare i produktionen får du chansen att vara med i första steget i att uppfylla människors behov och drömmar om ett fantastiskt hem. Du kommer främst arbeta med paketering, scanning, förflyttning av spånskivepaket mellan pack och lager samt kvalitetskontroller. Även andra sysslor kommer förekomma som att hjälpa till vid slipmaskin, städning, etc. Periodvis kan man få hjälpa till på andra avdelningar inom produktion.

Som hjullastarförare kommer du främst arbeta med att fylla på och förflytta material, som sågspån och flis, mellan vedgården och påfyllningsfickorna. Periodvis kan man få hjälpa till med andra arbetsuppgifter inom produktion.

Kravspecifikation

Om dig
Vi söker sommarvikarier för att täcka när vår ordinarie personal har sin semester. Under vår semesterperiod som sträcker sig mellan juni till augusti kommer det finnas erfaren personal på plats tillsammans med sommarvikarier. Det är viktigt att du har fyllt 18 år när du börjar din anställning hos oss, detta eftersom vi på IKEA Industry har en arbetsmiljö som gör att vi inte kan anställa personer som är under 18 år.

För oss på IKEA är det alltid viktigast att du delar våra värderingar. Det innebär att du precis som vi tror att du alltid är på väg framåt och vill hitta nya lösningar. Som person är du ödmjuk och viljestark och du har en förmåga att skapa gemenskap och entusiasm omkring dig. Du gillar att arbeta i grupp men vissa arbetsuppgifter innebär att arbetar självständigt. Du är prestigelös, öppen och rättfram i samarbete med andra. En självklarhet för oss är att du har ambitionen att göra ett bra jobb och att du har en vilja att ta ansvar.

Vi ser gärna sökande som har möjlighet att komma tillbaks flera somrar i följd och kanske även kan tänka sig att jobba under övriga tider på året också. Kanske studerar du på teknisk högskola och vill ha en relevant industripraktik i ett intressant företag eller ser du sommarjobbet som en bra merit för kommande anställningar.

B-körkort som minimum är ett krav.

Det är en fördel om du:
• har erfarenhet från truckkörning och lagerhantering sedan tidigare
• Har kunskaper i svenska och engelska samt datavana.
• har hjullastarkort (5 sommarvikarier behövs med denna behörighet)
• gärna har truckförarbevis (10 sommarvikarier behövs med denna behörighet)
• vill arbeta i 5-skift, 2 dagar förmiddag, 2 dagar eftermiddag, 2 dagar natt och därefter 4 lediga dagar för att sedan börja om igen på 2 dagar förmiddag

Vi kommer eventuellt kunna erbjuda utbildning för truckförarbevis och eventuellt även hjullastarkort för de personer som behöver ha det i sitt arbete. Introduktion i arbetet kommer att ske under helger och andra lediga dagar under hela våren 2021 så att du som sommarvikarie är utbildad och mogen att ta dig an sommarens arbetsuppgifter.

  Ytterligare information

  Övrigt information

  För den här tjänsten kommer vi genomföra en intervjuvecka under februari, eventuellt i vecka 7 eller 8. Vi uppmanar dig att ta chansen att söka redan idag. Då vi har en snedfördelning i antalet män och kvinnor hos oss så ser vi gärna kvinnliga sökanden.
   
  Vi vill gärna att du skickar in ett CV, ett personligt brev och att du även skriver med några referenser som vi kan kontakta vid behov. Vi kommer endast ringa referenser efter att du som sökande varit på en intervju. Sista ansökningsdag är söndagen den 17 januari 2021.

  Har du frågor om tjänsten kontaktar du Produktionschef Mindaugas Lukosius, +46 (0) 495-75 50 70. Fackliga representant för den här tjänsten är Erik Bouvin, 0495-75 62 00 (GS). Om du har frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta HR avdelningen på +46 (0) 495-75 50 00.

  Om du vill vara en del av något stort, kan detta vara rätt utmaning för just dig. Vi ser fram emot din ansökan!
   
  IKEA har en vision – Att skapa en bättre vardag för de många människorna. Det är utifrån den visionen som IKEA har utvecklats till ett ständigt växande heminredningsföretag som erbjuder ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga inredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt har råd att köpa dem. Men detta visste du kanske redan? Att du hittat hit är en bra start!
   
  IKEA Industry Hultsfred AB bidrar till ”IKEA familjen” med ca 290 medarbetare där hälften arbetar med tillverkning av spånskivor i division Boards och där andra hälften, division Flatline, arbetar med tillverkning av PAX garderober. I ditt dagliga arbete så kommer du arbeta nära dina övriga medarbetare för att tillverka grundmaterialet till flera av IKEAs eftertraktade produkter som möjliggör en bättre vardag för de många människorna.

  Integritetspolicy