Arbetsmiljöingenjör med inriktning maskinsäkerhet

  • Hultsfred, Sweden
  • Heltid

Företagsbeskrivning

Arbetsmiljöingenjör med inriktning maskinsäkerhet, IKEA Industry Hultsfred
100%, Dagtid

Är du nyfiken och vill lära dig något nytt?
Vår EHS avdelning jobbar varje dag med att supporta organisationen för att utveckla en säker och trygg arbetsplats med en målsättning för en arbetsmiljö i toppklass. Du ingår i sitens gemensamma EHS avdelning som med sina kunskaper hjälper och stöttar organisationen inom områdena miljö, hälsa och säkerhet.

Jobbeskrivning

Om jobbet
I rollen som Arbetsmiljöingenjör inriktning maskinsäkerhet för IKEA Industry Hultsfred AB kommer du att

  • arbeta med det systematiska arbetsmiljöarbetet med inriktning mot och fokus på maskinsäkerhet,
  • göra mätningar och riskbedömningar av fysikaliska och kemiska exponeringar samt vid behov föreslå förändringar,
  • ge råd till anpassning vid om- och nykonstruktion av arbetsplatser avseende klimat, buller, ventilation, belysning och exponering av arbetsmiljörisker,
  • vara förtrogen med gällande lagar och regler inom arbetsmiljöområdet och med fördjupade kunskaper inom maskinsäkerhetsområdet,
  • delta i organisationens EHS-kommittéer. 

Vi söker dig som är Arbetsmiljöingenjör med inriktning maskinsäkerhet alternativ har en dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med maskinsäkerhetsfrågor, gärna inom processindustrin. Du har erfarenhet och djup kunskap av SAM och kompetens inom rådande arbetsmiljölagstiftning med fokus på maskinsäkerhet samt BAS-utbildning (Byggarbetsmiljösamordning).

Kravspecifikation

Är detta rätt utmaning för dig?
Vi söker dig som gillar att jobba, tycker samarbete och att hjälpa varandra är viktigare än att lösa problem själv. Som den specialist du är inger du förtroende och med ett stödjande och ödmjukt arbetssätt kan du översätta regelverk till att fungera i praktiken. Du ha en hög egen drivkraft, är lösningsfokuserad och trivs i en roll där du får vara en problemlösare som möter nya utmaningar och får komma med lösningsförslag och åtgärder.

Är du rätt person för oss kommer vi erbjuda dig en arbetsplats med en stark tilltro på framtiden som gillar utmaningar och drivs av att ständigt hitta bättre och smartare sätt att arbeta på. Du kommer få spännande arbetsuppgifter där den ena dagen aldrig är den andra lik och tillhöra en engagerad avdelning som varje dag jobbar hårt för att supporta organisationen till en arbetsmiljö i toppklass.

Ytterligare information

ÖVRIG INFORMATION

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till vår EHS chef Rebecca Thidell
på telefon 0495-75 50 73. Facklig kontakt är Cecilia Stridell (Unionen) 0495-75 61 34

Är du intresserad är du välkommen att skicka in din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 29/11.

ATT VÄXA TILLSAMMANS
IKEAs grundare Ingvar Kamprad hade visionen – Att skapa en bättre vardag för de många människorna. Det är utifrån den visionen som IKEA har utvecklats till ett ständigt växande heminredningsföretag som erbjuder ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga inredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt har råd att köpa dem. Men detta visste du kanske redan? Att du hittat hit är en bra start!


IKEA Industry Hultsfred AB bidrar till ”IKEA-familjen” med ca 280 medarbetare där hälften arbetar med tillverkning av spånskivor i division Boards och där andra hälften arbetar med tillverkning av PAX-garderober i division Flatline.

Integritetspolicy