Brandskyddskoordinator

  • Hultsfred, Sweden
  • Heltid

Företagsbeskrivning

Brandskyddskoordinator, IKEA Industry Hultsfred
100%, Dagtid

Är du nyfiken och vill lära dig något nytt?
Vår EHS avdelning jobbar varje dag med att supporta organisationen, i en produktionsanläggning som löper på dygnet runt 365 dagar om året, för att utveckla en säker och trygg arbetsplats med en målsättning för en arbetsmiljö i toppklass. Du ingår i sitens gemensamma EHS avdelning som med sina kunskaper hjälper och stöttar organisationen inom områdena miljö, hälsa och säkerhet.

Jobbeskrivning

OM JOBBET
I rollen som Brandskyddskoordinator för IKEA Industry Hultsfred AB kommer du att

  • Utveckla, samordna och stödja hela organisationens utförande av det systematiska brand- och explosionsskyddsarbetet 
  • Leda och utveckla den befintliga brandskyddsgruppen samt samordna och agera som sakkunnig vid grundorsaksanalyser efter brand och / eller explosion
  • Agera sakkunnig och ansvarig för tillståndsansökan gällande brandfarlig vara 
  • Agera sakkunnig i regelverk för utrymning, planering och funktion vid ny-, till- och ombyggnationer samt ansvara för utrymningsövningar och utrymningsplaner
  • Koordinera och ansvara för enklare utbildningar inom brand och räddning
  • Delta i myndighetsbesiktningar och följa upp anmärkningar från revisionsbesiktning på brand-, gassläckning- och sprinkleranläggningar samt explosionsskydd
  • Ansvara för insatsplaner och kontakter med Räddningstjänsten

Vi söker dig som är Brandsäkerhetsingenjör alternativ har en dokumenterad erfarenhet av liknande arbete som tex Brandskyddskoordinator, gärna inom processindustrin. Du har erfarenhet och djup kunskap av gällande brandsäkerhets- och arbetsmiljölagstiftning.

Kravspecifikation

Är detta rätt utmaning för dig?
Som den specialist du är inger du förtroende och genom ett stödjande och ödmjukt arbetssätt har du förmågan att på ett pedagogiskt sätt förklara regelverk och dess konsekvenser. Du ha en hög egen drivkraft, är lösningsfokuserad och trivs i en roll där du får vara en problemlösare som möter nya utmaningar och tillsammans med andra kommer med lösningsförslag och åtgärder.
    
Är du rätt person för oss kommer vi erbjuda dig en arbetsplats med en stark tilltro på framtiden som gillar utmaningar och drivs av att ständigt hitta bättre och smartare sätt att arbeta på. Du kommer få spännande arbetsuppgifter där den ena dagen aldrig är den andra lik och tillhöra en engagerad avdelning som varje dag jobbar hårt för att supporta organisationen till en arbetsmiljö i toppklass.

Ytterligare information

ÖVRIG INFORMATION
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till vår EHS chef Rebecca Thidell
på telefon 0495-75 50 73. Facklig kontakt är Cecilia Stridell (Unionen) 0495-75 61 34
Är du intresserad är du välkommen att skicka in din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 29/11.

ATT VÄXA TILLSAMMANS  
IKEAs grundare Ingvar Kamprad hade visionen – Att skapa en bättre vardag för de många människorna. Det är utifrån den visionen som IKEA har utvecklats till ett ständigt växande heminredningsföretag som erbjuder ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga inredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt har råd att köpa dem. Men detta visste du kanske redan? Att du hittat hit är en bra start!
 
IKEA Industry Hultsfred AB bidrar till ”IKEA-familjen” med ca 280 medarbetare där hälften arbetar med tillverkning av spånskivor i division Boards och där andra hälften arbetar med tillverkning av PAX-garderober i division Flatline.

Integritetspolicy