Underhållstekniker alt Underhållsingenjör

  • Hultsfred, Sweden
  • Heltid

Företagsbeskrivning

IKEAs grundare Ingvar Kamprad har en vision – Att skapa en bättre vardag för de många människorna. Det är utifrån den visionen som IKEA har utvecklats till ett ständigt växande heminredningsföretag som erbjuder ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga inredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt har råd att köpa dem.

IKEA Industry Hultsfred AB bidrar till ”IKEA familjen” med ca 280 medarbetare där hälften arbetar med tillverkning av spånskivor inom division Boards och där andra hälften arbetar med tillverkning av PAX garderober och Komplement hyllplan inom division Flatline.

Jobbeskrivning

Är du nyfiken och vill lära dig något nytt?

Som underhållstekniker/underhållsingenjör tillhör du vår teknikavdelning som har till uppgift att genom support och optimering skapa en driftsäker och hög tillgänglighet i vår maskinutrustning för att vi ska kunna uppnå våra produktionsmål. Avdelningen ansvarar även för nyinvesteringar av maskinutrustning och infrastruktur.

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att du i de flesta frågor kommer ha ett nära samarbete med andra medarbetare från teknikavdelningen men också med medarbetare från framförallt produktionsorganisationen. Dina huvudsakliga uppgifter kommer handla om förbyggande underhållsaktiviteter där du i nära samarbete med vår mekchef planerar dem för både vår maskinpark och vår fastighet. Tillsammans med produktionsorganisationen arbetar du fram underlag och tidsintervaller gällande  operatörsunderhåll av maskinutrustning.

Då problem ofta kräver olika kompetenser för att lösa kommer du aktivt arbeta i och genomföra tvärfunktionella systematiska problemlösningsgrupper.

Huvudsakligen bedrivs arbetet utifrån information och underlag som hämtas från vårt underhållssystem Maintmaster.

Du kommer även ansvara för bokning av entreprenörer för service och fastighetsunderhåll.

Vi förväntar oss att du har relevant gymnasieutbildning inom verkstad eller industriprogram samt några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter alternativt en ingenjörsexamen inom maskinteknik eller liknande samt ett stort tekniskt intresse. God datavana krävs, eftersom det dagliga arbetet styrs genom vårt underhållssystem Maintmaster. Eftersom vi finns i en internationell miljö behöver du behärska både engelska och svenska, kan du dessutom tyska är det ett plus.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till vår Teknikchef Fredrik Widén
på telefon 0495-75 60 56. Facklig kontakt är Cecilia Stridell (Unionen) 0495-75 61 34

Är du intresserad är du välkommen att skicka in din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 20 oktober

Kravspecifikation

Är detta rätt utmaning för dig?
Vi söker dig som gillar att jobba, tycker samarbete och att hjälpa varandra är viktigare än att lösa problem själv. Du ska vara nyfiken på att lära nytt, ha en hög egen drivkraft, ha lätt för att ta egna initiativ med en förmåga att kunna se vad som behöver göras.

Är du rätt person för oss kommer vi erbjuda dig en arbetsplats med en positiv atmosfär och en mycket god gemenskap. Vi har en stark tilltro på framtiden, gillar utmaningar och drivs av att ständigt hitta bättre och smartare sätt att arbeta på.

Integritetspolicy