Vikarierande Redovisningsansvarig

  • Hultsfred, Sweden
  • Heltid

Företagsbeskrivning

IKEAs grundare Ingvar Kamprad har en vision – Att skapa en bättre vardag för de många människorna. Det är utifrån den visionen som IKEA har utvecklats till ett ständigt växande heminredningsföretag som erbjuder ett brett sortiment av form- och funktionsriktiga inredningsartiklar till så låga priser att så många som möjligt har råd att köpa dem.

IKEA Industry Hultsfred AB bidrar till ”IKEA familjen” med ca 280 medarbetare där hälften arbetar med tillverkning av spånskivor inom division Boards och där andra hälften arbetar med tillverkning av PAX garderober och Komplement hyllplan inom division Flatline.

Jobbeskrivning

Är du redo för en ny utmaning?

Som Redovisningsansvarig tillhör du vår ekonomiavdelning som har till uppgift att säkerställa att företaget uppfyller ägares och myndigheters krav på aktiebolaget. Här i ligger att säkerställa företagets tillgångar, hantera skatter och momsredovisningar, vara delaktig i prissättning mot kund, styra- och verksamhetsutveckla samt hantera rapportering till ägare vad avser operationell och finansiell rapportering.

Om tjänsten

Är du en erfaren och utvecklingsdriven redovisningsekonom som lockas av en bred och självständig roll kan vi erbjuda dig en arbetsplats med en positiv atmosfär och en mycket god gemenskap. Vi har en stark tilltro på framtiden, gillar utmaningar och drivs av att ständigt hitta bättre och smartare sätt att arbeta på.

 

I rollen som redovisningsansvarig kommer du bland annat att jobba med:

- Månadsbokslut, delårsbokslut och årsbokslut

- Löpande redovisning enligt gällande regler avseende intern såväl som extern redovisning

- Ansvar för finansdelen i M3 samt tredjeparts system (Alusta)

- Arbete med internkontroll (IIAM)

- Delaktig i budgetarbete

- Säkerställa avstämningsarbete

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till vår Finanschef Magnus Nestor på telefon 0495-75 60 10. Facklig kontakt är Cecilia Stridell (Unionen) 0495-75 61 34

Är du intresserad är du välkommen att skicka in din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 20 oktober

Kravspecifikation

Om Dig

För att vara framgångsrik i rollen har du någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt ett par års arbetserfarenhet inom redovisning som redovisningsekonom eller från en revisionsbyrå. Tidigare erfarenhet från större koncern är meriterande och likaså erfarenhet från något av de större affärssystemen. Excel är ett verktyg du tycker spännande och är en van användare av. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Som person besitter du en analytisk förmåga för att hantera avvikelser. Du är lösningsorienterad som tillsammans med dina kollegor ständigt förbättrar och effektiviserar arbetet i vardagen. Du tar initiativ, trivs med att driva ditt arbete framåt, har en god förmåga att kombinera din effektivitet med din noggrannhet och är skicklig på att slutföra dina arbetsuppgifter enligt uppsatta deadlines.

Integritetspolicy