Redovisningsekonom inriktning Controller, vikariat

  • Älmhult, Sverige
  • Heltid

Jobbeskrivning

Du ser saker lite annorlunda. Det gör vi med. Vi tror på ett ledarskap genom det goda exemplet där du får arbeta med frihet under ansvar och där du inspireras till att upptäcka det bästa hos dig själv. Kom och se saker lite annorlunda med oss.

Om dig
Vill du arbeta i ett internationellt växande företag med en stark och levande kultur? Är du driven, analytisk och noggrann? Ser du affären framför dig där du är med och medverkar i företagets fortsatta utveckling? Då kan detta vara början på ditt nästa steg!

Vi söker dig som har:
• universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning mot redovisning
• redovisningserfarenhet, vilket vi ser som meriterande 
• erfarenhet av att arbeta i affärssystem, vilket vi ser som meriterande
• intresse av att arbeta med rapporterings- och analysarbete och vara drivande i förändring
• förmåga att arbeta analytiskt och strukturerat
• förmåga att arbeta självständigt med hög drivkraft och förmåga att leverera
• mycket god kommunikationsförmåga där du trivs med många kontaktytor och har god serviceförmåga
• goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• goda kunskaper inom Microsoft Office
• värderingar som överensstämmer med oss på IKEA där du agerar ödmjukt, viljestarkt och där du skapar gemenskap och entusiasm

Om jobbet
Vi söker en redovisningsekonom med inriktning mot controller till vår ekonomiavdelning. Dina arbetsuppgifter innebär löpande redovisning samt rapportering på daglig-, vecko-, och månadsbasis. Du rapporterar, både internt och externt samt hjälper till med underlag för beslutsstödprocessen och utvecklar KPI: er. Du stödjer organisationen genom att sammanställa, analysera och följa upp finansiell information. Du arbetar proaktivt med analyser, kalkyler samt är med i budgetprocesser. I rollen ingår att kontinuerligt förbättra arbetsmetoder och processer.

Tjänsten är ett vikariat på heltid med början 2017 och löper på hela 2018. Du rapporterar till Ekonomichefen.

IKEA Industry Älmhult AB ingår i IKEAs industrigrupp som är världens största producent av trämöbler och en integrerad del i IKEA koncernen. IKEA Industry har 41 produktionsenheter i 10 länder med ca 19 000 medarbetare. Varje år producerar vi mer än 100 miljoner olika möbelartiklar för IKEAs kunder. IKEA Industry Älmhult AB tillverkar årligen ca 7 miljoner lackerade köksfronter. Vi har en modern, automatiserad produktion i Älmhult där Lean genomsyrar allt vi gör. Vi har en omsättning på 480 MSEK och vi är 250 medarbetare.

Vi kan erbjuda dig möjlighet att arbeta i ett växande företag med en bärande affärsidé. Vi har en stark tilltro till framtiden och vi drivs av att ständigt hitta bättre och smartare sätt att arbeta på.


Ytterligare information

Sista ansökningsdag är den 18 september 2017. Intervjuer sker löpande, därför uppmanar vi dig att ta chansen att söka redan idag.

Har du frågor om tjänsten kontaktar du Ekonomichef Ola Stenow, +46 (0) 476 567 29.

Integritetspolicy