ICT-medewerker

  • Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 40, BURGUM, NEDERLAND, nl
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Organisatie
Het Hulpmiddelencentrum is leverancier van mobiliteits- en revalidatie hulpmiddelen en alle bijbehorende dienstverlening. Wij leveren al meer dan 40 jaar betrouwbare kwaliteitshulp-middelen in opdracht voor gemeenten (Wmo), instellingen (Wlz), zorgverzekeraars (Zvw) en particulieren. Door onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring staan wij garant voor hoge kwaliteit in zorg, advies en uitvoering. Daarnaast zijn wij specialist op het gebied van individueel maatwerk. Het Hulpmiddelencentrum heeft meer dan 450 medewerkers en vestigingen verspreid over het hele land.

Het team van Hulpmiddelencentrum
De medewerkers van Hulpmiddelencentrum vormen een enthousiast en betrokken team. Of het nu onze receptioniste is die u telefonisch te woord staat of onze servicemonteur die u verder helpt; zij doen dat omdat zij weten wat ú beweegt.
Onze vakkundige technici stoelen op jarenlange ervaring en maken gebruik van de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Hierdoor zijn wij in staat hoogwaardige producten af te leveren. Klantgerichte, persoonlijke service en betrouwbare aftersales staan bij Hulpmiddelencentrum hoog in het vaandel. Deskundige medewerkers ondersteunen u bij het kiezen van de juiste voorziening en geven daarbij uitgebreid advies en uitleg. Bij ons vindt u kwaliteit op elk gebied.

Functieomschrijving

Functie
Je opereert zowel op operationeel als op tactisch niveau. Je managet de verwachtingen en zoekt balans tussen enerzijds de business en anderzijds de ICT-(on) mogelijkheden. Je verzorgt de afhandeling van 1e-lijns ICT-meldingen m.b.t. de performance en inhoud van het ERP-systeem, Microsoft Applicaties, netwerkverbindingen en kantoorautomatisering. Je bent ondersteunend op de aandachtsgebieden telefonie en werkplekbeheer. Daarnaast verricht je werkzaamheden op het gebied van functioneel beheer ERP, licentie beheer, Autorisatie-, Configuratie- en Mobile Device management, verhelpen van ICT-storingen, regiehouder zijn bij 2e of 3e lijns-storingen en incidenten, contacten en afstemming met externe ICT-leveranciers;, beheren van aanvragen, verzoeken en storingen door vastlegging in Topdesk en doen van  revisie op werkinstructies en methodieken. Het betreft een fulltime functie (38 uur per week).

Functie-eisen

Profiel
Een afgeronde MBO/HBO ICT opleiding en MBO/HBO werk- en denkniveau. Naast de opleiding zijn enkele jaren werkervaring op het gebied van ICT-beheer een voorwaarde. Verder beschik je over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden en ben je in bezit van rijbewijs.

Extra informatie

Aanbod
Wij bieden je een afwisselende baan in een enthousiast en betrokken team. Het salaris is afhankelijk van de genoten opleiding en ervaring. We nodigen je uit om je verder te oriënteren op onze website www.hulpmiddelencentrum.nl.