Consultant in schuldbeheer

  • Brussels, Belgium
  • Full-time

Company Description

De Fintech Finance Active, opgericht in 2000, ontwerpt oplossingen om het beheer van kredieten enfinanciële risico’s (wisselkoersen, beleggingen, budgettering en waarborgen) te optimaliseren.

Wij werken mee aan de digitale transformatie van de financiële diensten van bedrijven, lokale overheden en financiële instellingen met meer dan 10 000 gebruikers verspreid over vijf continenten.

Onze toepassingen, die in directe verbinding staan met de financiële markten, bieden een uniforme en dynamische visie op uw posities. De ergonomie die volledig in het kader staat van de gebruiker laat toe om op een snelle en interactieve manier het financieel beheer te optimaliseren.

Onze missie: het leveren van informatie en een gepersonaliseerde begeleiding aan de financiële directie om hun operationele en financiële wendbaarheid te verhogen.

Kerncijfers: 19 M€ omzet / 300 Mld € opgevolgde posities / 150 medewerkers / 1 R&D departement in Parijs.

Job Description

In het Belgisch filiaal, zal u zich als Consultant bij het Belgisch team in Brussel aansluiten.

Als belangrijk strategisch aanspreekpunt, zorgt de consultant voor de integratie, het beheer en behoud van onze Belgische klanten van de publieke sector. U evolueert in een veeleisende omgeving waar u snel de problematieken en werking van onze klanten aanpakt.

Uw belangrijkste taken:

1. De kwaliteit van de gegevens van onze klanten op de platformen garanderen:

  • De update van de gegevens realiseren en opvolgen van gevoelige en/of complexe klanten op vastgestelde termijnen
  • Integraties die door onze back-office teams gerealiseerd zijn, controleren en valideren. Indien nodig de correcties opvragen en opvolgen.

2. Het beheer en het behoud van onze klanten:

  • Onze klanten opleiden en hen onze verschillende interactieve tools van schuldbeheer leren gebruiken, telefonisch en ter plaatse bij de klanten. 2 tot 4 keer per jaar opleidingssessies organiseren (workshops en begeleidende modules).
  • Een gepersonnaliseerde begeleiding voor onze klanten garanderen in het beheer van het renterisico: de schuldstrategie en/of herstructurering definiëren, de analyse van bankoffertes op vanilla en/of gestructureerde producten met behulp van senior consultants en audits opmaken van schuldportefeuilles.
  • De schuldportefeuille van de verschillende klanten proactief opvolgen d.m.v. oproepen, afspraken bij de klant, audit presentaties, redactie van de actualiteit of de inhoud van evenementen voorbereiden

3. Deelnemen aan de ontwikkeling van Finance Active:

  • Intern meewerken met de teams (consultants, sales, ontwikkelaars) zodat u kan bijdragen aan ontwikkeling van onze diensten,
  • Sales-opportuniteiten detecteren voor het verkopen van abonnementen, diensten en eenmalige adviesen: projecten opstellen voor gemutualiseerde platformen, interfaces of behoeftes aan gepersonnaliseerd advies via ons Riskedge filiaal.

Qualifications

In het bezit zijn van een hoger onderwijs diploma in financiën, economie of bankwezen. U heeft een eerste werkervaring liefst in de bankensector of in de financiële dienst van een bedrijf, waar u te maken had met financiële producten en markten,

U wenst nieuwe uitdagingen aan te gaan en u wenst zich toe te voegen bij een team in een dynamiek, internationaal en sterk groeiend Fintech bedrijf.

Uw kennis van renteproducten alsook de werking van de financiële markten zal u het begrip van onze activiteiten vergemakkelijken en zullen u er toeleiden om meer verantwoordelijkheid te nemen op het niveau van de klantenrelatie. De kennis en werking van de publieke sector in België is een echt pluspunt voor deze functie

Perfect tweetalig Frans/Nederland is geen noodzaak maar uw niveau in het Fransen en het Nederlands laat u toe om professionele documenten te schrijven zonder enige moeilijkheden (analyse, audit) en een discussie aan te gaan met de klant telefonisch of tijdens een afspraak. Kennis van het Duits is een pluspunt. Een goed beheersing van Excel, evenuteel VBA, is strikt noodzakelijk.

Georganiseerd, gedisciplineerd, reactief, u houdt van nieuwe uitdagingen en het halen van uw doelstellingen in vooropgestelde deadlines. U bent nieuwsgierig en beschikt over een klantgerichte ingesteldheid, teamspirit.

Additional Information

· Type contract: contract van onbepaalde duur

· Beschikbaarheid: onmiddellijk

· Salaris: Aantrekkelijk pakket volgens niveau van opleiding en ervaring

· Plaats: Drukpersstraat, 4 te 1000 Brussel (België)

· Regelmatige verplaatsingen in België en af en toe in Europa (B-Rijbewijs is een vereiste)