Deskundige infectiepreventie

  • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Een gezonde en veilige wereld voor iedereen. Met mensen die voor elkaar zorgen en elkaar helpen. Daar werken we dag en nacht aan bij Eurofins Clinical Diagnostics. Wij leveren de hoogste kwaliteit testen en diagnoses in een zo kort mogelijke tijd. Omdat we weten hoe belangrijk een uitslag kan zijn. Daar kun je op rekenen. Iedere dag weer. Dat is voor ons de kracht van verbinding.

Eurofins Gelre is een laboratorium gespecialiseerd in Klinische Chemie en Hematologie (KCHL) en Medische Microbiologie en Infectiepreventie (MMI). Sinds 1 april 2023 is Eurofins Gelre onderdeel van Eurofins Clinical Diagnostics.

De laboratoria zijn gevestigd op de locaties van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen. Daarnaast heeft Eurofins Gelre heeft een eigen trombosedienst. Naast centrale diagnostiek biedt Eurofins Gelre een POCT-netwerk aan waarbij diagnostiek op afstand onder centrale regie uitgevoerd kan worden. Dit draagt bij aan het bieden van de juiste zorg, op de juiste plek en het juiste moment. Eurofins Gelre beschikt over een ervaren vakgroep klinische chemie en medische microbiologie, waarbij kwaliteit van zorg en een 24/7 consultfunctie belangrijke pijlers zijn.

Afdeling
Het team Infectiepreventie, waarbinnen je zult werken, vormt samen met het Laboratorium voor Medische Microbiologie de afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie. De vakgroep Medische microbiologie en Infectiepreventie bestaat uit vier artsen-microbioloog en twee internisten-infectioloog, waarvan één met aandachtsgebied  infectiepreventie. Het team Infectiepreventie bestaat momenteel uit vijf deskundigen infectiepreventie en een deskundige steriele medische hulpmiddelen. Daarnaast is de functie deskundige scopen reiniging en desinfectie ook binnen het team belegd.

Het Team Infectiepreventie is een jong en ambitieus team van deskundigen infectiepreventie. Wij staan voor innovatie, kwaliteit op maat en ludieke acties. Daarnaast vinden wij het belangrijk infectiepreventie op een positieve manier uit te dragen. Zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis.

Ben jij een positief ingestelde deskundige infectiepreventie die met veel energie en passie infectiepreventiebeleid wil vormgeven en wil uitdragen, dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Als deskundige infectiepreventie ondersteun je de organisatie op het gebied van infectiepreventie. Je ontwikkelt, implementeert en evalueert het infectiepreventiebeleid. Daarnaast begeleid en bewaak je de uitvoering daarvan. Je signaleert, rapporteert en voorkomt infectierisico`s en registreert, analyseert en rapporteert (ziekenhuis)infecties.

Vakinhoudelijk werk je samen met collega- deskundigen infectiepreventie, de artsen- microbioloog en de internisten-infectioloog. Je neemt deel aan werkgroepen, commissies en projecten. Je geeft  scholing, adviezen en voorlichting aan diverse disciplines binnen ons ziekenhuis en externe instellingen.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde beroepsopleiding tot deskundige infectiepreventie en je bent geaccrediteerd binnen het kwaliteitsregister van de VHIG.

Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je bent zelfstandig, adviesvaardig, besluitvaardig, stressbestendig, probleemoplossend en in staat prioriteiten te stellen. Je bent een teamspeler die in staat is goed samen te werken met de artsen-microbioloog en collega-deskundigen infectiepreventie. Daarnaast ben je in staat om een samenwerking aan te gaan met medewerkers van het Gelre ziekenhuizen en gecontracteerde verpleeghuizen/woonzorgcentra.

Aanvullende informatie

Wij bieden een dienstverband van 28 uur per week met een aanstelling voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Een salaris bij een dienstverband van 36 uur tussen €3.606,-- tot €5084,-- afhankelijk van kennis en ervaring en goede secundaire voorwaarden. (FWG 55 cao-ziekenhuizen). Waarbij we als werkplekken zowel in Apeldoorn als Zutphen werken.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over deze uitdagende functie, neem dan contact op met de heer Lo ten Foe, arts-microbioloog via telefoonnummer 055-5818560 of de afdeling Infectiepreventie via telefoonnummer 055-5818090.

Je kunt reageren op de functie door je CV en motivatie te sturen door te klikken op de sollicitatie button.

Privacybeleid