LEAN Project Manager

 • Amsterdam, Nederland
 • Voltijds

Functieomschrijving

In de rol van Lean Project Manager heb je de dagelijkse leiding in het laboratorium over Lean-projecten volgens de "Eurofins Lean methode" en ben je verantwoordelijk voor het initiëren, leiden en managen van verbeterprojecten binnen Eurofins Omegam in Amsterdam. Je werkt samenwerken met onze medewerkers van alle niveaus waarbij je ze coacht en meeneemt om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Projecten kunnen worden uitgevoerd met de steun van andere Eurofins Lean Project Managers, om zo te kunnen profiteren van hun reeds opgedane kennis en ervaring tijdens andere Lean projecten binnen andere laboratoria van Eurofins.

Functie-eisen

Je beheerst Lean/six sigma tools, hebt deze met succes toegepast en hebt aantoonbare en recente ervaring met het leiden en managen van projecten, de implementatie van meerdere complexe proces verbeterprogramma’s, het geven van trainingen om Lean in praktijk te brengen en het enthousiasmeren van mensen. Je hebt dan ook een gedegen kennis van procesverbeteringen met daarbij behorende gedrags- en cultuurveranderingen. 

Resultaatgerichtheid, conceptueel denken, overtuigen, leiderschap en organisatiebewustzijn zitten in jouw DNA. Je houdt niet van papieren tijgers en dikke dossiers vol adviezen. Wat je wilt, is intensief samenwerken met collega’s zodat jouw adviezen en verbetervoorstellen ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden. 

Daarnaast voldoe je aan de volgende functie-eisen: 

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO- opleiding en aanvullend een afgeronde opleiding en on-the-job training van Lean/operational excellence concepten, met minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie in een laboratorium- of industriële omgeving; 
 • Je beschikt over veel drive en energie; 
 • Je bent mens- en samenwerkingsgericht; 
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (de voertaal in het laboratorium is Nederlands); 
 • Je bent bereid in voorkomende gevallen te reizen naar onze vestiging in Barneveld. 

Persoonlijke eigenschappen:

 • Sterk analytisch onderlegd
 • Zelf startend, ondernemend en een gezonde dosis lef
 • Communicatief sterk
 • Natuurlijk leiderschap
 • Zelfstandig zonder het team uit het oog te verliezen
 • Creatief, pragmatisch en energiek
 • Humor

Aanvullende informatie

Wat kan Eurofins voor jou betekenen?
Je wordt onderdeel van het snelgroeiende en dynamische bedrijf Eurofins, waarmee je een stevige basis aan management ervaring toevoegt aan je CV. Met een groeiend aantal vestigingen biedt Eurofins kansen voor talent voor nationale en internationale vervolgstappen. Eurofins biedt een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden. En uiteraard een team met enthousiaste en gedreven collega’s.


Interesse?
Wil je meer informatie over deze uitdagende functie neem dan contact op met Michiel Prins, Talent Acquisition Manager, via +31 6 44835778 of [email protected]

Heb je belangstelling voor deze vacature, dan nodigt Eurofins je graag uit om te reageren. Wij willen je verzoeken je CV en motivatiebrief achter te laten op onze sollicitatiepagina. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Bedrijfsprofiel
Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 58.000 medewerkers, verdeeld over 900 hyper moderne laboratoria en is actief in 54 landen met een pro-forma omzet van 6.7€ in 2021. Naast zeer sterke autonome groei met vele eigen start-ups heeft Eurofins in 2021 in verschillende landen een totaal van ruim 25 acquisities gedaan. 

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices. Door jarenlange ervaring heeft zij uitvoerige kennis op het gebied van zowel routinematige analyses als niet standaard analyses waaronder analyses van bijzondere verbindingen en microverontreinigingen. Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek; opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Circa 700 gemotiveerde deskundigen verzorgen het traject van monstername tot aan de digitale rapportage van de analyseresultaten. Analyses vinden voornamelijk plaats in laboratoria in Amsterdam (Eurofins Omegam), Barneveld (Eurofins Analytico), Barendrecht (Sanitas Groep) en Deurningen (ACMAA).

Privacybeleid