Analist Voorbehandeling Pesticiden

 • 4569 Graauw, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Food, Feed & Water Netherlands biedt in Nederland laboratoriumonderzoek, consultancy en inspectiediensten aan op het gebied van voeding, diervoeding en water en bestaat uit 10 locaties binnen Nederland, van Zeeland tot Friesland. Per locatie zijn er meerdere zelfstandig werkende Business Units met elk hun eigen diensten en omvang. Eurofins Food, Feed & Water Netherlands maakt een sterke groei en ontwikkeling door.

Onderdeel van Eurofins is Lab Zeeuws Vlaanderen, een wereldspeler in de analyses van contaminanten in ‘food & feed’. In het laboratorium analyseren we producten afkomstig van voornamelijke de telers en retailers. Je kunt dus stellen dat we van grond tot mond een belangrijke bijdrage leveren aan het borgen van de voedselveiligheid in de voedselketen.

Functieomschrijving

Als Analist Voorbehandeling ben je verantwoordelijk voor de voorbehandeling van monsters zodat jouw collega's op het volgende onderdeel van de analyse de metingen kunnen uitvoeren. Wanneer je dit proces volledig onder de knie hebt pak je ook andere taken op zout/florisil aanmaken, vloeistoffen aanmaken en andere taken om het proces draaiende te houden.

Om de monsters voor te behandelen maak je gebruik van een combinatie van machines en handmatige handelingen. Je weegt de monsters in en vervolgens voeg je de benodigde vloeistoffen toe. Hierna worden de monsters door middel van een centrifuge gecentrifugeerd waarna ze verder afgewerkt worden alvorens ze naar de meting gaan. Hiernaast voer je ook nog een tweetal analyses uit waarbij nitraat en sulfiet gemeten worden. Bij deze analyses voer je zowel de voorbehandeling als de meting uit. Verdeeld over de dag sta je op verschillende onderdelen van de processen waardoor je dag afwisselend blijft.

Sommige monsters hebben speciale voorbehandelingen nodig en voor nieuwe producten heb je nog niet altijd een beschikbaar proces. Samen met het team en R&D overleg je welke voorbehandeling je kunt inzetten. 

Functie-eisen

Je hebt de opleiding MBO Analytische Chemie afgerond. Heb je dit niet maar altijd al graag op een laboratorium werken? Ook dan verwelkomen we je graag! De fijne kneepjes van het vak leer je snel genoeg door te doen en de ervaren analisten die je altijd klaar staan om te helpen. Je hebt een pro-actieve houding en neemt graag initiatief. Verder ben je enthousiast en werk je graag in een team.

Je bent 40 uur per week beschikbaar voor alle diensten die op het lab gedraaid worden. De diensten zijn van 7:00 tot 16:30, 9:00 tot 17:30 en 12:30 tot 21:00. Zo nu en dan werk je op zaterdag van 8:00 tot 12:00, je bent dan de week er op altijd op maandag vrij. 

Aanvullende informatie

Bij Eurofins vinden we het belangrijk dat je het beste uit jezelf haalt. Daar staan we dan ook voor: door middel van verschillende talentprogramma’s en aandacht voor zowel jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling steunen we je bij het richting geven aan je carrière. Vanzelfsprekend belonen we successen en inzet:

 • Maximaal 2400,- bruto per maand afhankelijk van jouw ervaring
 • 25 vakantiedagen met de optie om dagen bij te kopen
 • 8% Vakantiegeld
 • Winstdeling
 • Pensioen regeling die af te stemmen is op jouw situatie
 • 15 euro korting op een sportabonnement via Bedrijfsfitness Nederland
 • Jaarlijkse investering in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding
 • Contract voor 12 maanden met uitzicht op vast (40 uur)
Privacybeleid