Laborant Extractie

 • Amsterdam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 50.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 50 landen met een pro-forma omzet van 5.4€B in 2020. Naast zeer sterke autonome groei met velen eigen start-ups heeft Eurofins in 2020 in verschillende landen een totaal van ruim 25 acquisities gedaan. 

Onze mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s op het gebied van onder meer milieu, voedselveiligheid en algehele gezondheid. Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen. Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis. 

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices. Door jarenlange ervaring heeft zij uitvoerige kennis op het gebied van zowel routinematige analyses als niet standaard analyses waaronder analyses van bijzondere verbindingen en microverontreinigingen. Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek; opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Circa 600 gemotiveerde deskundigen verzorgen het traject van monstername tot aan de digitale rapportage van de analyseresultaten. Analyses vinden voornamelijk plaats in de grote laboratoria in Amsterdam (Eurofins Omegam) en Barneveld (Eurofins Analytico).

Functieomschrijving

Voor de vestiging in Amsterdam zijn wij per direct op zoek naar een:

Laborant Extractie

Functie:

Als enthousiaste Laborant kom je ons team van laboranten en laboratoriumhulpen op de afdeling Voorbewerking versterken. Dagelijks is dit team verantwoordelijk voor het voorbehandelen van grond- en watermonsters.

Met behulp van diverse destructie- en extractietechnieken draag je zorg voor de uitvoering van diverse voorbehandelingen zoals; extraheren en destrueren van grond en watermonsters. Je werkt volgens werk- en veiligheidsvoorschrift en zorgt voor een veilige en opgeruimde werkplek. Het aanvullen en bijhouden van benodigde materialen behoren ook tot je werkzaamheden.

Functie-eisen

Profiel:

 • Minimaal MLO niveau-3
 • Teamspeler
 • Gedisciplineerd
 • Schuwt geen fysiek werk
 • Bereid wisseldiensten te draaien
 • Kwaliteit en kwantiteit gericht
 • Flexibel

Aanvullende informatie

Wij bieden jou:

Een professionele, uitdagende en innovatieve werkomgeving in combinatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • Reiskostenvergoeding (OV 100%)
 • Minimaal 25 vakantiedagen (op fulltime basis)
 • Extra gewerkte uren sparen (tijd voor tijd)
 • Fulltime functie (= 38,5 uur per week)

Bij Eurofins Omegam heerst een prettige werksfeer, collegialiteit en is er ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing.

Video's om te bekijken

Privacybeleid