Business Unit Manager Agro

 • Wageningen, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise. Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 50.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 50 landen met een pro-forma omzet van 5.4€ in 2020. Naast zeer sterke autonome groei met velen eigen start-ups heeft Eurofins in 2020 in verschillende landen een totaal van ruim 25 acquisities gedaan. 

Eurofins Agro Nederland is informatieleverancier en kennispartner voor de akker- en tuinbouw, melkveehouderij en glastuinbouwsector. Met een compleet pakket van monstername, innovatieve analyses en heldere adviezen geven wij ondernemers in de agrarische sector handvatten voor productiezekerheid en rendementsverbetering. Op jaarbasis worden ruim 500.000 monsters geanalyseerd. Eurofins Agro Nederland heeft een vestiging in Wageningen een biedt werk aan ongeveer 300 medewerkers.

Functieomschrijving

Eurofins Agro is een belangrijke speler in de Nederlandse melkveehouderij en akker- en tuinbouw. Het laboratorium is nauw verweven met boeren, adviesorganisaties en de agrarische industrie. Analysecijfers en informatieproducten staan aan de basis van rantsoenberekeningen en bemestingsplannen. Het managen van mineralenkringlopen – zowel in de melkveehouderij als de open teelten - is de uitdaging van de toekomst.

Binnen Eurofins Agro zijn de melkveehouderij en akker- en tuinbouw samengebundeld in de business unit Agro. De businessunit manager Agro is verantwoordelijk voor het resultaat van deze belangrijke marktgroep. Daarbij wordt gekeken naar de onderzoeksduur, de kwaliteit van de analyses, het kostenniveau en de omzetdoelstellingen. Klanttevredenheid is het overkoepelende thema waarop wordt gestuurd.

Naast heldere doelstellingen over het optimaliseren van de bestaande portfolio, wordt samen met het team gebouwd aan de verdere groei van de business unit. Dit kan door nieuwe producten te introduceren, nieuwe markten aan te boren en/of door waarde toe te voegen aan de bestaande dienstverlening. Primair ligt de focus van de BU-manager op de Nederlandse markt. Internationale activiteiten worden afgestemd met collega’s binnen de Eurofins organisatie.

De BU Manager rapporteert aan de Managing Director van Eurofins Agro, is P&L verantwoordelijk en lid van het Management Team.

Als Business Unit Manager zijn jouw taken o.a.:

 • Het verbeteren van de productiviteit en winstgevendheid door het optimaliseren van het verkoop- en productieproces, introduceren van nieuwe producten/diensten of het vergroten van de markt.
 • Het invullen van strategisch key accountmanagement met als doel klantprocessen in kaart te brengen en de klanttevredenheid te borgen.
 • Het aannemen, motiveren, ontwikkelen en behouden van excellente medewerkers.
 • Het definiëren van kpi’s, doelen en milestones en het managen van de gewenste voortgang.
 • Samenwerken met collega BU-managers om op bedrijfsniveau het beste resultaat te behalen.

Functie-eisen

Wij zoeken een gedreven manager met een sterk zakelijk inzicht die een strategische visie combineert met een pragmatische benadering voor verdere groei. Presteren volgens verwachting is je drive; doelgericht werken je passie. Als aanvoerder van het team, ben jij de inspirator voor succes. Samenwerken aan een gezamenlijk doel, je motivatie.

Je hebt:

 • Ruime ervaring binnen de melkveesector en/of akker- en tuinbouw en een opleiding op minimaal hbo-niveau.
 • Een uitgebreid netwerk in genoemde sectoren.
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare rol evenals aantoonbare P&L verantwoordelijkheid.
 • Ervaring met het managen van key accounts en strategische klanten.
 • Uitgebreide ervaring met het opzetten, ontwikkelen en managen van een succesvol team.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanvullende informatie

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende functie met uitzicht op een vast dienstverband in een omgeving die resultaat- en vernieuwingsgericht is. Het salaris is marktconform, aangevuld met een eigentijds pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?
Ben je enthousiast geworden en zie jij jou zelf in deze rol? Reageer dan voor 31 oktober 2021 via het sollicitatieformulier of per post naar Eurofins Agro t.a.v. afdeling HRM, Postbus 170, 6700 AD te Wageningen. Voor vragen en/of meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ina van Putten, Manager HRM, telefoonnummer 06-31903086.

Privacybeleid