Är du vår nya IT-projektledare?

  • Lidköping, Sweden
  • Heltid

Företagsbeskrivning

Vi befinner oss just nu i en spännande utvecklingsfas och söker dig som vill delta i utvecklingen och bidra till att ta Eurofins IT-tjänster till nästa nivå! Vi söker en IT-projektledare till Eurofins Environment.

Eurofins är en global ledare inom området “Testing for Life” med mer än 47.000 medarbetare runt om  i världen. Under de senaste 20 åren har Eurofins varit ett av de snabbast växande företagen i världen tack vare innovation inom teknik och service. Vi är nu den globala marknadsledaren inom miljö-, livsmedels-,läkemedels- och kosmetikatester såväl som inom jordbruksvetenskapliga CRO-tjänster (Contract Research Organization). Vi är också bland världens marknadsledare inom avancerad materialvetenskap, genomik, kriminalteknik, konsumentprodukter och kliniska testtjänster.

Vår verksamhet bygger på våra fyra hörnstenar: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet. Läs mer på www.eurofins.se.

Jobbeskrivning

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a.:

  • Vara expert inom projektledning av IT-projekt samt initiera och driva IT-projekt i mål och säkerställa leverans med rätt kvalitet i rätt tid .
  • Driva såväl stora som små IT-projekt exempelvis kring leverans av IT som tjänst, Migrering, IT-infrastruktur, IT-säkerhet, Molnlösningar och uppgradering av hårdvara.
  • Samordna resurser från såväl verksamheten som lokala och regionala IT-team samt själv vid behov vara ”hands on”.

För att på ett lyckat sätt genomföra huvuduppgiften att driva olika IT-projekt krävs att du bl.a. löpande rapporterar projektstatus till berörda parter samt förbereder och presenterar material som beslutsunderlag till projektets sponsor och styrgrupp. Vidare behöver du ha ett öga för att identifiera processer som behöver utvecklas och kunskaper kring ITIL.

Kravspecifikation

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har:

  • Relevant högskole-/universitetsutbildning inom IT-området eller annan motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet.
  • Minst 3 års erfarenhet av arbete inom IT Infrastruktur som administratör eller tekniker.

  • Minst 5 års erfarenhet av arbete som projektledare i komplexa IT-projekt, gärna inom större internationella företag

Vidare är du kundfokuserad och kommunikativ och värdesätter långvariga relationer. Du trivs i en arbetsmiljö som ställer krav på flexibilitet och har viljan att göra ”det lilla extra” och tänka utanför boxen. Du är tekniskt kunnig, lösningsorienterad och besitter förmågan att se hur saker och ting påverkar varandra och att se helheten.

I rollen behöver du ha mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska, både skriftligt och muntligt. Språkkunskaper i övriga nordiska språk är meriterande.

Ytterligare information

Vi erbjuder omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med trevliga kollegor där du sitter nära lokala IT-tekniker och systemutvecklare samt har ett internationellt nätverk med resurser i regionala och globala team.

Låter tjänsten intressant? Urval och intervjuer kommer ske löpande, vi kommer tillsätta tjänsten så snart vi funnit rätt kandidat varför du inte ska tveka att skicka din ansökan!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse. Resor förekommer, främst inom de nordiska länderna.

Placeringsort: Lidköping

Körkortskrav: B-körkort

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Sara Carlsson, HR-generalist, 010-490 8057
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mattias Frick, Regional IT manager, 0708-661932, [email protected]

Integritetspolicy